+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elcsendesülés és közösségépítés - ez a cserszegtomaji kórustalálkozó
2022. december 20. kedd 17:18 - Cserszegtomaj
Elcsendesülés és közösségépítés - ez a cserszegtomaji kórustalálkozó
15. alkalommal szerveztek adventi kórustalálkozót Cserszegtomajon. A program évek óta nagy népszerűségnek örvend. A rendezvényre a szomszédos települések énekkarait hívták meg a Cserszegi Rózsafüzér Királynéja templomba.

Advent negyedik hétvégéjén találkoztak ismét a cserszegtomaji és környékbeli művészeti csoportok. A délután folyamán az egyházi, karácsonyi dalok mellett számos világi mű is felcsendült. A felnőttek mellett gyermekek is bemutatkoztak a színpadon.

Berkes Laura fellépő: „Kiskorom óta már éneklek, két éve zongorázom, és nagyon szeretem a karácsonyt, mert összegyűlik ilyenkor a család.”

A helyi énekkarok mellett Zalavárról, Tapolcáról és Zalaszántóról is érkeztek fellépők.  A kórusok sora mindig bővül, vannak olyanok, akik már rendszeres részvevők. Számukra ez az év egyik leginkább várt eseménye és már hónapokkal előtte megkezdik a felkészülést.

„Világi dalokkal készültünk, könnyűzenei anyagot hoztunk. Mi egy most már húsz éve működő kórus vagyunk. Nem csak kórusműveket éneklünk, hanem más egyéb könnyűzenei dalokat is. A mai napon hat dallal készültünk, és nagyon örülünk, hogy itt lehetünk újra” - mondta Csepregi Mária, a Zalavári Kulturális és Hagyományőrző csoport vezetője. 

Az énekkarokon kívül zenészek is színesítették a programot. A meghitt hangulatú esemény egyik meghatározó pillanataként Mezei András plébános gyújtotta meg a negyedik gyertyát a község koszorúján. A találkozót minden évben a Tátika Népdalkör szervezi meg, az önkormányzat támogatásával. Céljuk, hogy viszonozhassák a környékbeli meghívásokat és segítsenek ráhangolódni a közelgő ünnepekre.

Koroncz Katalin főszervező: „2005-ben kezdtük el ezt a rendezvényt szervezni és két év kimaradt és így most ez egy jubiláló ünnepély lesz a mai napon. Sok szeretettel hívtuk és vártuk a barátainkat a környező településekről, akik szívesen elfogadták a meghívásunkat. Szerintem a rohanó világban jó egy ilyen kórustalálkozó, egy összetartó kórustalálkozó, ahol egy kicsit elmélyedünk, és elcsendesedünk és magunkba figyelünk, a zenét figyelve. A zene mindig gyógyír mindenre.”

A szervező hangsúlyozta, hogy szeretnék ezt a hagyományt folytatni, és még több kórust, valamint fiatalt megszólítani. Úgy gondolják, hogy aki szereti a zenét, az meghallja a hívó szót.

Farkas Adél - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus