+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Figyeljünk a sebesség helyes megválasztására!
2022. december 16. péntek 15:01 - Keszthely
Figyeljünk a sebesség helyes megválasztására!
Még fontosabb a sebesség helyes megválasztása télen! Erre hívta fel a figyelmet a rendőrség. A megváltozott időjárási körülmények miatt sűrűbben fordulhatnak elő közlekedési balesetek. Az egyenruhások körültekintőbb és óvatosabb vezetésre kérik a járművek sofőrjeit.

A téli időszakban sokakat zavarhat a napközben is tartó sűrű köd. A kedvezőtlenebb látási viszonyok miatt még inkább figyelni kell arra, hogy milyen sebességgel haladunk. A KRESZ által előírt sebességhatárok ilyenkor nem mindig mérvadóak, hiszen nehezebben veszik észre a közlekedésben résztvevők, ha valami vagy valaki hirtelen hajt ki eléjük. Ezért ajánlott még inkább átgondolni, hogy milyen sebességgel megyünk.

„Fontos hangsúlyozni, hogy az egyéni felelősségteljes közlekedés és jogszabályt követő magatartás fontos szerepet vállalhat a közlekedésbiztonság javításában. Illetőleg a balesetek elkerülése érdekében. Amennyiben helyesen választjuk meg a követési távolságot vagy a sebességünket a gépjárművel, úgy sokkal könnyebben tudunk korrigálni akár egy rosszul megválasztott manővert. Illetőleg időbe le tudjuk reagálni az előttünk kialakult közlekedési helyzetet. Ez által hozzájárulhatunk az esetleges baleset megelőzéséhez.” - ismertette Riba Krisztián a Keszthelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezető-helyettese.

A rendőrség a balesetek megelőzése érdekében napi szinten hajtja végre az ezt célzó intézkedéseket. Nem csak a városban, a főutakon is még inkább oda kell figyelni arra, hogy mennyivel hajt a sofőr. Napi szinten fordulnak elő kisebb-nagyobb koccanások, melyek közül több végződik könnyebb vagy akár súlyosabb személyi sérüléssel is. Odafigyeléssel azonban megelőzhető a baj.

A rendőrség tapasztalata az, hogy a megváltozott útviszonyok és időjárási körülmények miatt a téli időszakban megnő a közlekedési balesetek száma. Sokszor fordul elő sűrű köd, és gyorsabban sötétedik. A sofőröknek számolniuk kell kivilágítatlan autóstársakra, kerékpárosokra, sötét ruhában közlekedő gyalogosokra is. Utóbbiakat is kérik az egyenruhások, hogy vagy világos kabátot, vagy fényvisszaverő ruházatot viseljenek, így könnyen elkerülhető a baj.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus