Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Figyeljünk a sebesség helyes megválasztására!
2022. dec. 16. péntek | Keszthely
Figyeljünk a sebesség helyes megválasztására!
Még fontosabb a sebesség helyes megválasztása télen! Erre hívta fel a figyelmet a rendőrség. A megváltozott időjárási körülmények miatt sűrűbben fordulhatnak elő közlekedési balesetek. Az egyenruhások körültekintőbb és óvatosabb vezetésre kérik a járművek sofőrjeit.

A téli időszakban sokakat zavarhat a napközben is tartó sűrű köd. A kedvezőtlenebb látási viszonyok miatt még inkább figyelni kell arra, hogy milyen sebességgel haladunk. A KRESZ által előírt sebességhatárok ilyenkor nem mindig mérvadóak, hiszen nehezebben veszik észre a közlekedésben résztvevők, ha valami vagy valaki hirtelen hajt ki eléjük. Ezért ajánlott még inkább átgondolni, hogy milyen sebességgel megyünk.

„Fontos hangsúlyozni, hogy az egyéni felelősségteljes közlekedés és jogszabályt követő magatartás fontos szerepet vállalhat a közlekedésbiztonság javításában. Illetőleg a balesetek elkerülése érdekében. Amennyiben helyesen választjuk meg a követési távolságot vagy a sebességünket a gépjárművel, úgy sokkal könnyebben tudunk korrigálni akár egy rosszul megválasztott manővert. Illetőleg időbe le tudjuk reagálni az előttünk kialakult közlekedési helyzetet. Ez által hozzájárulhatunk az esetleges baleset megelőzéséhez.” - ismertette Riba Krisztián a Keszthelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezető-helyettese.

A rendőrség a balesetek megelőzése érdekében napi szinten hajtja végre az ezt célzó intézkedéseket. Nem csak a városban, a főutakon is még inkább oda kell figyelni arra, hogy mennyivel hajt a sofőr. Napi szinten fordulnak elő kisebb-nagyobb koccanások, melyek közül több végződik könnyebb vagy akár súlyosabb személyi sérüléssel is. Odafigyeléssel azonban megelőzhető a baj.

A rendőrség tapasztalata az, hogy a megváltozott útviszonyok és időjárási körülmények miatt a téli időszakban megnő a közlekedési balesetek száma. Sokszor fordul elő sűrű köd, és gyorsabban sötétedik. A sofőröknek számolniuk kell kivilágítatlan autóstársakra, kerékpárosokra, sötét ruhában közlekedő gyalogosokra is. Utóbbiakat is kérik az egyenruhások, hogy vagy világos kabátot, vagy fényvisszaverő ruházatot viseljenek, így könnyen elkerülhető a baj.

| 2023. máj. 18. csütörtök 17:50 | Keszthely
40 új berendezést vásároltak, melyeket a mozgó ellenőrzések során vetnek majd be.
| 2022. aug. 1. hétfő 17:15 | Zala megye
90 km/h helyett 181 km/h-al közlekedett Zalában egy autós.
| 2022. már. 10. csütörtök 17:20 | Keszthely
2022. március 24-től egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Keszthely
Lezajlott a Közlekedik a család területi fordulója Zalaegerszegen.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Balatongyörök
25 éves jubileumát ünnepli a Balatongyöröki Rendőrőrs.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
21:00
Generációk
21:31
Zalai krónika
21:46
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.