+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Adventi koncert a Fő téri plébániatemplomban
2022. december 14. szerda 17:31 - Keszthely
Adventi koncert a Fő téri plébániatemplomban
Adventi koncerttel ajándékozta meg közönségét a Festetics György Zeneiskola a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban. Az eseményen részt vett az intézmény ifjúsági fúvós- és vonós zenekara, valamint Keszthely általános iskoláinak kórusai. A rendezvénynek jótékony célja is volt.

A Fő téri templom csordultig megtelt az adventi koncertre érkezőkkel. A zeneiskola tanulói mellett a város általános iskolásai örvendeztették meg produkciókkal a megjelenteket. A szép hagyományt két év után élesztették újra. A fellépő gyermekek igazi ünnepi hangulatot teremtettek. Nagy élményt jelentett nekik a fellépés.  

Fülöp Éva tanuló, Festetics György Zeneiskola: „Igazság szerint próbálja az ember nem a tömeget figyelni, a hangszert én személy szerint alig hallom, de igyekszem a legjobbat kihozni magamból.”

A pedagógusoknak is kihívás, de egyben örömteli munka is az ünnepi koncertekre felkészülni, és próbálni a gyermekekkel.

Alföldiné Szelestei Ágnes, fuvolatanár, Festetics György Zeneiskola: „Nagyon nagy öröm számomra, mert ez volt az első ilyen alkalom, hogy a kicsiket is, tehát akik ilyen, van aki idén kezdte és már beállt. De aki egyébként ilyen komolyabb műveket nem játszanak, mégis ebben a Bach Coralban meg tudták érezni, hogy az együtt játéknak micsoda ereje és öröme van. Az iskolának van altfuvolája, és most ez is már használtuk. Úgy érzem, hogy ez a két adventi Bach Coral ez abszolút ide is illett és nagyon jó érzés volt itt játszani és próbálni végig az advent során.”  

A Covid miatt, két év kihagyás után jó érzés volt a szervezőknek, hogy létrejöhetett a régi hagyományokra visszatekintő koncert. 

Tál Zoltán plébános, Magyarok Nagyasszonya-templom: „Csodálatos, felemelő, és nagyon-nagyon megajándékozottnak érzem magam ma este. Nagyon igényes darabokat adtak elő, nagyon sokat készülhettek rá a gyerekek, felnőttek, zenekarok, a kórusok. És azt gondolom, hogy a szívük volt itt, nem csak az ajkuk, mert a voxhuman az a legértékesebb, az az emberi hang, és ezt megajándékozottként  befogadni, hallgatni, tényleg egy adventi koncerten voltunk. Egy kicsit közelebb vitt az Úrhoz és közelebb vitt ahhoz, hogy az ünnep még felemelőbb legyen."

A koncertnek jótékony célja is volt. A Máltai Szeretetszolgálat Keszthelyi Csoportja a szegényeknek, a rászorulóknak gyűjtött adományt.

Tóth András - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Február 18-án ismét maskarások lepik el a várost, de az óvodákban már megkezdődtek a mulatságok.
 
Ovis szombatot tartottak a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában
 
Már jegesedik a Balatonon, de még vékony a jégréteg.
 
Az elismerést az 5. BorÉRT konferencián vehette át Novák Ferenc polgármester.
 
A házassági kedv jó, a születések felülmúlják a halálozást, mégis fogy a keszthelyi népesség.
 
Sokszor kellett a tűzoltóknak kivonulniuk a szombati szélvihar miatt keletkezett károk mentesítésére.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus