+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fellobbant az öröm lángja
2022. december 12. hétfő 18:40 - Keszthely
Fellobbant az öröm lángja
Miről szól az advent? Erre kaphatott választ advent harmadik vasárnapján a keszthelyi közönség. A gyertyagyújtáson Honthegyi Zsolt lelkész osztotta meg gondolatait. A Fő téren ezúttal is színes programokkal várták az érdeklődőket.

Valóban erről szól az advent? Tette fel a kérdést Honthegyi Zsolt lelkész. A gyertyagyújtás szónoka az igét idézte: megjelent az Isten üdvözítő kegyelme. Az emberré lett Isten nem egy újabb termék, hanem az igazi világosság, a reménység, az élet útja.

„Az adventi reménységünk nem az hogy jó lesz az ünnep, hogy élvezni fogjuk hogy nagyot szól, hanem hogy távlatok, perspektívák nyílnak. Amikor majd értünk az önmagát odaadó Krisztust várjuk, aki valóban visszatér és dicsősége majd betölti az egész földet, eltörölve minden gyászt, szenvedést és fájdalmat és hiányt, akkor valóban kiderül, hogy vannak perspektíváink és azok mennyire erősítenek meg a mindennapokra” - mondta Honthegyi Zsolt. 

Az adventi koszorún az öröm lángját Manninger Jenő polgármester és Honthegyi Zsolt gyújtotta meg. Az ünnepségen a Helikon Kórus működött közre. Francia, német és ír énekek magyar változatát, valamint zsoltárfeldolgozást is énekeltek a népes közönségnek a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.

A Fő téri sátorban a Csány-Szendrey iskola műsorát láthatták az érdeklődők. Versek, dalok, karácsonyi énekek hangzottak el. A Dalos Kedvűek Klubjának produkciójára megtelt a színpad, száz gyermektől és 15 pedagógustól csendültek fel az ünnepi szólamok.

„Szeretem a karácsonyt, mert télen születtem, meg nekem igazából az a kedvencem, ha karácsonyi dalokat éneklünk, a karácsonyi dalok a kedvenceim” - nyilatkozta televíziónknak Fördős Júlia, az iskola tanulója. 

Advent negyedik hétvégéje is bővelkedik majd programokban. A Keszthelyi Túravitorlás Klub adománygyűjtő rendezvénye melletz vasárnap 15 órától a Keszthelyi Televízió kétórás élő műsort sugároz a Fő térről.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus