+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Értékes diplomát kínál a fejlődő Georgikon
2022. december 9. péntek 16:14 - Keszthely
Értékes diplomát kínál a fejlődő Georgikon
Nyílt napot tartottak a Georgikonon. A felvételizők új szakok közül is választhatnak. A turizmus-vendéglátás és az osztatlan agrármérnöki képzések mellett például kertészmérnöki és szőlész-borász okleveleket is szerezhetnek Keszthelyen a hallgatók. A beiskolázási időszak február közepéig tart.

Pecsenka Tamás Érdről jött. Gimnáziumában javasolták neki a Georgikont. A természetvédelmi mérnöki szak érdekli: „Nagyon sokat vagyok a természetben, szeretek sétálni, túrázni. Nagyon szeretem a természetet és szeretnék hozzájárulni a megőrzéséhez.”

Összesen 17 szakot hirdettek meg a jelenlegi felvételi eljárásban. Osztatlan-, alap- mester és felsőoktatási szakképzéseket is kínál a Georgikon. Nappalin 812, levelezőn 445 főt vehetnek fel Keszthelyre. Az érdeklődők a szakkoordinátorokkal, hallgatókkal is beszélgethettek. 

Szabó Péter, általános campus főigazgató-helyettes: „Kiemelten agrárképzéseket kínálunk, azonban az idei évben indítunk például turizmus-vendéglátás szakokat is, felsőoktatási szakképzési formában, alapképzési formában. Ami még kiemelendő az az osztatlan agrármérnök képzésünk, amit két év után idén újraindítunk és bízunk benne, hogy nagyon népszerű lesz ez a tíz féléves képzés.”

A Georgikonon nagy sikernek könyvelik el, hogy ismét meghirdethették az osztatlan agrármérnöki szakot. Korábban több évtizeden keresztül folyt ez a képzés az agráregyetemeken. A mostani mezőgazdasági szakemberek többsége ilyen szakon szerezte meg diplomáját. A hallgatóknak rugalmas elhelyezkedési lehetőséget biztosít ez a képzés. 

Dublecz Károly szakkordinátor: „A lényege a dolognak, hogy osztatlan ötéves, egy sokkal részletesebb, minden tudományterületre, részterületre kiterjedő, alapos képzést nyújt. Aki ezt a diplomát megszerzi, tulajdonképpen a végzést követően bármelyik területen olyan megalapozott tudással rendelkezik, hogy el tud helyezkedni.”

A Georgikon képzéseihez a 692 hektáros tangazdaság, lovarda, sertés- és szarvasmarhatelep, gyümölcsös, valamint a cserszegtomaji szőlészet biztosít gyakorlati helyszíneket. Az utóbbi időben jelentős fejlesztéseket voltak a kampuszon. A bioinnovációs központban és a burgonyakutató állomáson a legmodernebb kutatási, oktatási és gyakorlati infrastruktúra várja a hallgatókat. A Pethe Ferenc Kollégiumban az elsős hallgatók garantáltan helyet kapnak.  A Georgikonon még január 27-én és február 4-én lesz nyílt nap. A felvételizőknek február 15-ig kell dönteni. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus