+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új képzések indulnak a Georgikonon
2022. december 8. csütörtök 17:17 - Keszthely
Új képzések indulnak a Georgikonon
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola. Ennek célja a szorosabb közös munka. A keszthelyiek mellett csurgói és veszprémi intézmények is képviseltették magukat. Az esemény tájékoztatóján jelentették be, hogy új szakok indulnak jövőre a Georgikonon.

Színes képzési palettával várja továbbra is leendőbeli hallgatóit a MATE Georgikon Campus. A következőkben újraindul az osztatlan, 10 féléves agrármérnök képzés. E mellett ismét lehet jelentkezni turizmus-vendéglátás alap- és felsőoktatási szakképzésre is. Újdonságként jelenik meg a portfóliában a bor- és gasztroturizmus szakirányú szak, melyre bármilyen alapdiplomával rendelkező jelentkezhet. Lótenyésztő szakot is indítanak, ez is szakirányú képzés lesz. Az régi-új szakokat a helyi sajátosságoknak megfelelően választották ki.

„Nagyon jó tapasztalatokkal, illetve infrastruktúrával rendelkezünk, megvan a személyi háttere is ezeknek a képzéseknek. És azt gondolom, hogy Keszthelyen már önmagában az elhelyezkedése és hagyományai miatt is – itt is szóba került, hogy 225 éves hagyományokkal rendelkezünk – azt gondolom, hogy ezek a régi-új, illetve új képzések mindenképpen illeszkednek a Georgikonnak a portfóliójába. Azt gondolom, hogy megéri ezekre a szakokra hozzánk jelentkezni.” - mondta Dr. Szabó Péter általános campus főigazgató-helyettes.

Az új szakok mellett bejelentették a kampuszon, hogy hat középiskolával együttműködési megállapodást írnak alá. A 4 keszthelyi, egy csurgói és egy veszprémi intézménnyel az elmúlt években is jó kapcsolatot ápoltak. Közösen vettek részt kulturális rendezvényeken, pályaorientációs napokon.

„Tényleg élő kapcsolatot alakítottunk ki, akiket minden évben legalább egyszer meglátogatunk . Ahol alapvetően olyan emberi és szakmai kapcsolatok ki, amik arra méltóak, hogy egy formalizált szerződés keretében is szerepeljenek.” - ismertette Dr. Lukács Gábor oktatási főigazgató-helyettes.

A legtöbb iskolával évek óta szoros az együttműködés. A Keszthelyi VSZK-val is sok évre tekint vissza a közös munka.

„Új szakképzési rendszerben képezzük már a tanulóinkat. És a technikus képzés az deklaráltan is a gimnáziumnak egy alternatívája. Főleg azok, akik szakirányúan tanulnak tovább, tehát esetünkben a vendéglátás-turizmus területén nagyon fontos, hogy lehetőségük legyen akár felsőoktatási intézménybe is továbblépni. Örömmel hallottam, hogy itt az egyetemen újraindulnak ezek a képzések.” - osztotta meg Fisli István igazgató.

Az eseményen hangsúlyozták, további iskolák jelezték a MATE felé, hogy szívesen fűznék szorosabbra az együttműködést, így várhatóan tovább bővül azoknak a listája, akikkel közösen dolgozik az egyetem. A felsőoktatásba február 15-ig lehet jelentkezni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus