+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ingyenes lesz a parkolás Keszthelyen
2022. december 8. csütörtök 17:13 - Keszthely
Ingyenes lesz a parkolás Keszthelyen
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat – erről tartott sajtótájékoztatót Manninger Jenő polgármester. Szó esett az adventi időszaki parkolási díjakról, a bérleti díjakról és a rászorulók ajándékáról is.

Sok a parkoló autó Keszthely belvárosában. A parkolási díjat még pár napig kell megváltani, december 10-től kezdődik a díjmentes időszak. Ez január 6-ig, vízkereszt napjáig tart. Ezzel is szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy karácsony előtt kevésbé terheljék a lakosok pénztárcáját. A belvárosi kereskedőknek is kedvez az önkormányzat. A kiemelt övezetben található önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiségek bérlőinek 30%-os bérleti-díjkedvezményt biztosítanak 2023. április 30-ig. A lakosoknak is kedveznek. A keszthelyi önkormányzat még 2020-ban döntött arról, hogy az önkormányzati lakások bérleti díját 30%-kal megemelik 2023 január 1-től. Tekintve a megemelkedett rezsiárakat viszont ezt elhalasztották 2023 májusáig. Ezzel is szeretnének segíteni a helyi lakosoknak.

A rendelkezésekről sajtótájékoztatón számolt be Manninger Jenő polgármester. Elmondta, ha nem is tudnak mindenkinek segíteni, a leginkább rászorultakat mindig támogatják. Példaként emelte ki a tavaly leégett Georgikon utcai épület lakosait. Ők lakásonként 80.000 forintos támogatást kaptak. 1,2 millió forint értékben átvállalta az önkormányzat a számlák kifizetését, a VÜZ munkatársai pedig félmillió forint értékben segítettek a bontásban, takarításban és korlátok telepítésében. A polgármester hozzátette, a hagyományoknak megfelelően idén is kapnak ajándékot a rászorulók.

„Ezt évente meg szokta tenni az önkormányzat. Most is megtesszük. 200 darab tartós élelmiszercsomagot viszünk a rászorulóknak. Ez az egyik segítség, ahogy az itt élő embereknek segíteni tudunk, de vannak természetesen más akcióink is.”

A polgármester arról is beszámolt, hogy befejeződtek a javítások, így a Rákóczi térre visszakerült a város kültéri órája. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus