+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jersey karácsony Nemesbükön
2022. december 5. hétfő 16:47 - Nemesbük
Jersey karácsony Nemesbükön
Különleges sajtokkal, karácsonyi hangulattal és természetesen Jersey tehenekkel várja az érdeklődőket a Korosajt Műhely. Nemesbükön második alkalommal szerveznek Jersey karácsonyt, ezúttal minden adventi hétvégén kinyitják a porták ajtaját. Az eseményre újfajta sajttal is előrukkoltak.

Jó hangulatból nem volt hiány a hétvégén Nemesbükön. A gyerekek körében nagy sikert aratott Boróka és Bambusz, a két Jersey tehén. Az állatok a közelgő karácsony alkalmából ünnepi öltözékbe bújtak. A kicsik természetesen meg is simogathatták a nagyon szelíd és barátságos szarvasmarhákat.

„A tavalyi évben volt egy próbálkozásunk. Ez annyira jól sikerült, hogy úgy döntöttünk, hogy idén kibővítjük, és minden hétvégén decemberben, az adventi hétvégén, szombat-vasárnap kicsit feldobjuk ezt a szürke hangulatot. Egy kicsit ezt a borús hangulatot, ami mostanában így jellemző a világunkra, hogy egy kicsit valami melegséget hozzunk. Azt gondolom, hogy egy kivilágított pulóverben egy tehén különleges dolog.” - mondta Korosa András, a Korosajt Műhely tulajdonosa.

Az eseményről természetesen nem hiányoztak a sajtok sem. A tehéntejből készült termékeket különböző ízesítésekben kínálták az érdeklődőknek. A közelgő karácsony alkalmából egy különlegességgel is készültek. A hermelin egy camembert jellegű sajt, amelyet két hétig érlelnek és fűszereznek. Az eseményre nem csak a környékről, hanem az ország másik feléből is érkeztek vendégek.         

„Én alapvetően Egerből érkeztem, úgyhogy az ország másik részéről. Most épp Hévízen vagyok néhány napot és Kehidakustányban is vannak ismerőseim. Gyakorlatilag a nemesbüki sajttal talán Kehidakustányban a kúriában találkoztam egy nyári rendezvényen. Mivel láttam, hogy van egy ilyen vásár karácsonykor, így a bevásárlóközpontokban lévő tömeget elkerülve azt gondoltam, hogy itt célszerűbb beszerezni az ajándékokat vagy a karácsonyi ízeket.” - tette hozzá egy résztvevő, Víg Tamás.

A Jersey karácsony a következő hétvégéken is várja a látogatókat. A sajtok mellett kézműves termékek közül is lehet válogatni, de természetesen nem hiányzik a kürtős kalács és a forralt bor sem a kínálatból.         

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus