+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fellobbant a remény lángja
2022. december 5. hétfő 16:45 - Keszthely
Fellobbant a remény lángja
Fellobbant a remény lángja Keszthely adventi koszorúján. Az esős idő miatt a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban tartották a gyertyagyújtást. Ünnepi beszédében Zichy Emőke református lelkész visszaemlékezett az adventi koszorú eredetére és annak üzenetére is.

A két éve alakult Psalmus protestáns kórus műsorával kezdődött a második adventi gyertyagyújtás. Az énekkar a református gyülekezet égisze alatt szerveződött, és először mutatkoztak be városi ünnepségen. Előadásukban egyházzenei művek csendültek fel a Fő téri templomban.  

„Nagyon készültünk rá, és nagy öröm számunkra is, hogy énekelhettünk. Megtiszteltetés, különösen, hogy ebben a szép templomban nagyon jó volt énekelni. Mindenki számára ez így örömteli lehetőség volt, úgyhogy nagyon örülünk ennek a megmérettetésnek is.” - mondta Mórocz Ildikó, a Psalmus kórus karnagya.

Zichy Emőke visszaemlékezett az elmúlt két évre, amikor nem lehetett együtt ünnepelni, családok voltak szétszakítva és mindenki abban bízott, hogy minden visszatért a rendes kerékvágásba. A református lelkész arról beszélt, ma már tudjuk, hogy semmi nem lesz a régi. A szónok a második adventi vasárnap üzenetét is közvetítette az egybegyűlteknek.

„Az igaz ember hitből él, de az ígéret az, hogy aki igaz ember az hitből él, és aki hitből él az igaz ember. Ez nem játék a szavakkal, hanem ígéret és üzenet. Ígéret és bíztató örömhír most, amikor a remény gyertyáját fogjuk meggyújtani.” - emelte ki Zichy Emőke református lelkész.

A keszthelyi adventi koszorú második gyertyáját Zichy Emőke református lelkész és Csótár András önkormányzati képviselő, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke gyújtotta meg. Ezt követően a Psalmus kórus varázsolt adventi hangulatot a templomba.

A Fő téren a rendezvénysátorban is zajlottak a programok. A második vasárnapon a Hevesi Sándor Színház művészeinek ünnepi műsorát láthatták az érdeklődők.

Regman Karola - Keszthelyi TV            

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus