+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Lezárták a balatonberényi vasúti átjárót
2017. szeptember 15. péntek 12:26 - Balatonberény
Lezárták a balatonberényi vasúti átjárót
Szerda délután lezárták a balatonberényi vasúti átjárót. A dél-balatoni vasútvonalakon folytatódik a nyári időszakban szüneteltetett felújítás, ezen a szakaszon felszedik a teljes sínpályát. A teljes útzár elkerülése a munkálatok miatt nem volt lehetséges, így a települést két részre vágta az intézkedés. A gépjárművekkel közlekedőknek csak nagy kerülővel lehet eljutni az átjáró egyik oldaláról a másikra. A teljes vasútvonal felújítás december 9-ig tart majd.

Balatonszentgyörgyön kezdte a munkát ez a gép és keleti irányba haladva szedi fel a talpfákat és a síneket. A Balatonboglár-Fonyód-Balatonszentgyörgy-Nagykanizsa szakaszon hétfőn indult újra a vasútvonal nyári időszakban szüneteltetett felújítása. A gép lassú haladása, a munka nehézsége is indokolja, hogy több hónapig is eltart majd a művelet.

Ez a balatonberényi vasúti átjáró, amit a felújítási munkálatok miatt zártak le teljesen. A beruházásért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. gondoskodott ugyan a tájékoztatásról és a kitáblázásról, de sok autós csak az átjáróhoz érve veszi észre, hogy lezárták. Kenesei Sándor Németországból érkezett haza és otthonáig pár száz méter helyett kilométereket kell kerülnie.

Kenesei Sándor: "Még szerencse, hogy tudom, hogy merre kell menni, de ha most jönne valaki más, aki ide szeretne menni, ő meg azt se tudja, hogy hova vagy merre kell menjen. És ez nem is olyan kis kerülő, hogy ha most Szentgyörgynek megyek vissza vagy Keresztúrra. De a tavasszal csinálták Keresztúron is, az sokkal nagyobb átjáró, az igaz, de ott megoldották úgy, hogy csak a felét zárták le, az egyik felén mindig lehetett közlekedni."

Itt egyelőre átengedik a gyalogosokat, a gépjárművek számára viszont lehetetlen az átkelés. A tervek szerint pénteken éjszakától ismét lehet itt közlekedni. A jövőben viszont számítani kell arra, hogy a felújításban érintett vasútvonalakon ismételt lezárások lesznek.

"A lezárások alatt a kijelölt terelő útvonalakon tudnak az autósok közlekedni és a többi útátjáró lehet használva a közlekedésre. A terelés idején a kihelyezett KRESZ-táblák segítenek az eligazodásban. Későbbiekben vágányépítés lesz és az új átjárónak a megépítése van folyamatban és akkor még várható ennek az átjárónak az időszakos lezárása. A mostanihoz hasonlóan időben tájékoztatni fogjuk a lakosokat és az arra járókat arról, hogy mikortól, meddig, hogyan tudják használni ezt az átjárót és mikor aktuális a lezárás." - tájékoztatott Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs munkatársa.

A vágányzár ideje alatt október ötödikéig módosult a menetrend a Budapest-Nagykanizsa, valamint a Balatonszentgyörgy-Keszthely vasútvonalakon. Balatonszemes és Nagykanizsa között vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni mindkét irányban. Egyes buszok csak Balatonszentgyörgyig közlekednek. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Piac záróként rendezték meg a IX. Burgonyanapot.
 
Irodalmi teadélutánon találkoztak Szurovecz Kittivel olvasói Keszthelyen.
 
980 millió forint támogatást nyerhettek idén azok, akik részt vettek a Hungarikum-pályázatokon.
 
A nemzeti összetartozást jelképező szoborral tisztelegtek Trianon 100. évfordulóján.
 
Szeptember 20-án tartották az elsőáldozást a Ranolder iskola tanulóinak.
 
Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, a természeti örökség része a nemzeti identitásunknak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár