+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jótékonysági koncert Zalakaroson
2022. november 29. kedd 14:02 - Zalakaros
Jótékonysági koncert Zalakaroson
Jótékonysági koncertet szerveztek Zalakaroson a hétvégén. A program ötlete és felajánlója Tarcsi Zoltán, azaz Jolly és párja, Szuperák Barbie voltak. A rászoruló gyermekek megsegítésére gyűjtöttek a Karos Korzón. Az adomány szétosztását a Magyar Református Egyház Szeretetszolgálata végzi el.

Hatalmas tömeg gyűlt össze a Karos Korzón, ahol Szuperák Barbie és Jolly adott koncertet. A pár minden évben jótékonykodik. Zalakaroson többször is fellépnek egy évben. Nagyon szeretik a fürdővárost, ezért gondolták úgy, hogy idén ezen a településen ajánlanak fel koncertet.

„Kiskorom óta szívügyem. Erre lettem nevelve. Szerintem mindig anyukám próbált erre vezetni, hogy ha van lehetőségem, akkor segítsek. És természetesen a kedvesem ebben mindig társam és ő is mindig segít, hogy minden zökkenőmentesen menjen. Ugye többször volt már, hogy adományokat gyűjtöttünk.”

A fellépéssel az volt a céljuk, hogy azoknak a gyermekeknek tehessék szebbé a közelgő ünnepet, akik a leginkább rászorulnak.

„Ideje volt, hogy segítsünk itt is az itt élő, környékbeli szegény családokon és gyermeken. Szeretnénk, hogyha ezen a környéken is hozzá tudnánk járulni nagyon sok gyermeknek a megsegítése céljából egy ilyen jótékonysági koncerttel.” - mondta el Tarcsi Zoltán Jolly.

A program sajtótájékoztatóján elhangzott, az első pillanattól kezdve segítették az esemény létrejöttét a város, valamint főbb intézményeinek vezetői.

„Folyamatosan részt veszünk különböző jótékonysági dolgokban. És ha nem csak a mai napot nézzük, hanem a következő időszakot, ahol jótékonysági futás lesz, jótékonysági bál lesz, ahol vállalkozók segítették azt, hogy a település hangulatosabb legyen. Tehát valami jót teszünk a közösségért, önzetlenül. Ezek fontos dolgok és különösen fontos ebben az adventi időszakban. És nagyon fontos, hogy az emberek jól érezzék magukat, a lelkük kicsit szebb legyen.” - fogalmazott Novák Ferenc polgármester.

A jótékonysági koncert kapcsán Hella Ferenc református esperes elmondta, legalább negyven olyan gyermek karácsonyát szeretnék szebbé tenni, akiket elhagytak a szüleik, vagy valamilyen ok miatt ki kellett emelni őket a családjukból.

"A zalaegerszegi, nagykanizsai, kéthelyi és balatonboglári lakásotthonokban, amit a református egyház Nyugat-dunántúli szeretetszolgálati intézménye működtet a nevelőszülői hálózattal karöltve az ő számukra tudunk most célirányosan segítséget nyújtani.”

Az adományok szétosztását egész évben végzi a szeretetszolgálat. Ebben az esetben is az ő közreműködésükkel jut el a segítség a gyermekekhez.

„A tapasztalatunk az, hogy nagyon szépen beindultak és beindult a segélyezés és a támogatások eljuttatása. Reményeink szerint hasonló lesz, mint az elmúlt években. Nem csak a gyűjtéssel, hanem a célbajuttatással is lesz még feladatunk.” - ismertette Bujdosó Balázs a Nyugat-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője.

A Karosi Korzón rendezett jótékonysági rendezvényen közel 800.000 forintot sikerült összegyűjteni a rászorulóknak. Jelzések érkeztek játékok és tartós élelmiszerek felajánlásáról is, ezeket is szívesen fogadja a református egyház.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A medvék is előbújtak a barlangokból, megjósolták az időt.
 
A január 26-i testületi ülésen a többség jóváhagyta azt a határozatot, amely áremelésről szólt.
 
Több szempontból is megújul Keszthely közkedvelt fesztiválja, amely július elején várja a közönséget.
 
Kutató-mentő készülék beszerzésén dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A halál megszelídítéséről, az emberi méltóságról, a Magyar Hospice Alapítvány küldetéséről beszélgettek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus