+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Már látható a Karmel betleheme
2022. november 24. csütörtök 17:35 - Keszthely
Már látható a Karmel betleheme
Már látogatható a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában a betlehem. Az ünnepre hangoló építményt a plébánia képviselő-testülete állította fel három nap alatt. A betlehem egyszerre szimbolizálja a gazdagságot és a szerénységet és ráirányítja a figyelmet Isten végtelen szeretetére is.

Szóval és énekkel is meghálálja az angyal az adományokat a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika betleheménél. Az elmúlt évekhez hasonlóan megjelennek a napkeleti bölcsek, és a pásztorok is. A Szent Család is látható, egyelőre még a Kisjézus nélkül, az ő alakja csak december 25-én éjfélkor kerül oda. Az építményhez a hívek ebben az évben is szívesen ajánlottak fel fenyő- és tujaágakat, borostyánt.  

„Most már megvannak a fő alapjai és mindenki csinál bele valamit. Ilyenkor mindenki leteszi a munkát, átszellemül betlehem-építővé. Ezek elmondhatom 1-2-3 gyermekes családapák, akik főleg eljönnek, és akkor mindenki hozza szívébe a kis emlékeit, amit aztán beleépítünk a betlehembe.” - mondta el Fülöp István gondnok.

A betlehemi hangulatba idén is csempésztek kisebb újításokat az építők. Többek között egy új épületet is felfedezhetnek a látogatók a terepasztalon. A dombot idén nem emelték magasra, így a kisebb gyermekek is könnyebben fedezhetik fel az állatokat és a különböző alakokat. Karácsonyfaizzókkal tették ebben az évben is még meghittebbé a látványt. A hagyomány szerint általában karácsonyra szokás betlehemet állítani, de a Kármelben vallják, az adventi időszakban is segít lelkileg felkészülni az ünnepre.

A betlehem egészen Gyertyaszentelő ünnepéig, azaz február másodikáig lesz itt a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában, addig bármikor meg lehet nézni. Várnak kisiskolásokat vagy óvodás csoportokat is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus