+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megérkezett a város karácsonyfája
2022. november 21. hétfő 14:57 - Keszthely
Megérkezett a város karácsonyfája
Megérkezett a város karácsonyfája a Fő térre. A fenyőt egy helyi család ajánlotta fel. A következő napokban feldíszítik a fát, mely a hétvégétől fog teljes pompájában ragyogni. Szombattól kezdődnek az adventi rendezvények a városban. A takarékossági intézkedések miatt 16 órától 22 óráig világítanak majd az ünnepi fények.

A reggeli órákban vágták ki a fenyőfát a Tompa Mihály utcai ház udvarán. A VÜZ Kft. munkatársai néhány perc alatt fűrészelték ki a növényt, melyet daru segítségével tartottak meg. Az itt élő család már nem először ajánlott fel fát a városnak.

„Körülbelül 8-10 éve volt már egyszer itt oldalt a ház mellett egy nagy nordmann fenyőnk, amit szintén a város karácsonyfájának ajánlottunk fel. Így ebből a megfontolásból, mivel sajnos már ez a fa is kinőtte az udvarunkat, gondoltuk, hogy akkor valami hasznos célra menjen a fa.” - mondta el Mayer-Kocsis Mónika.

A 8 méter magas ezüstfenyőt nagy óvatossággal teherautóra fektették a szakemberek, hogy minél kevésbé sérüljenek az ágai. Alá is támasztották a platón, így szállították el a Fő térre.

A város karácsonyfáját a héten fogják feldíszíteni a VÜZ Kft. munkatársai. Az idei takarékossági intézkedések ellenére is megmaradhatnak a fények rajta. 3000 darab energiatakarékos LED-izzó fogja megvilágítani a fát. Ezenkívül aranygömbökkel és egyedi díszekkel öltöztetik ünneplőbe a tűlevelűt. A város karácsonyfája szimbolikus jelentőséggel is bír.

„E köré tudjuk majd szervezni az ünnepségeket. 13 intézményben kisebb fát is készítenek, azokat is ide fogják hozni. Óvodások, iskolások díszítik fel, így azt lehet mondani, hogy mindenki részt vesz a város díszítésében.” - ismertette Manninger Jenő polgármester.

Az adventi programok szombaton kezdődnek. Az első gyertyát vasárnap 17 órakor gyújtják meg, ezzel egy időben a város ünnepi fényei is felgyúlnak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus