+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A szociális munka napja
2022. november 11. péntek 17:48 - Keszthely
A szociális munka napja
A szociális szféra dolgozóit köszöntötték ma Keszthelyen. A városi intézményektől 13-an kaptak elismerést. A szociális munka napját második alkalommal szervezte meg az önkormányzat a Goldmark Károly Művelődési Központtal közösen, az Emberi Erőforrások Bizottságának támogatásával.

A szociális munka napja alkalmából 13-an kaptak elismerést Keszthelyen. Többek között az ESZI, a bölcsőde, a Család és Gyermekjóléti Központ, a Máltai Szeretetszolgálat, a Vöröskereszt és a Szociális Szolgáltató Központ munkatársai is oklevelet kaptak. Mindannyian azt emelték ki, hogy az emberek szeretete a legfontosabb hivatásuk során.

„Szinte családtagként kezelem őket és ők is úgy érzem, hogy engem. Minden örömükben bánatukban ott vagyok, segítem őket bármiben, amiben tudom. Úgy támogatások kérésében, mint sajnos gyászukban. Mivel hogy ugye az utolsó állomás az általában mi vagyunk.” - mondta el Bézsenyi Zoltánné.

Külföldi és magyar dalokkal köszöntötte a vendégeket Bardon Ivett és Varga Endre. November 12-ét 2016-ban nyilvánította a szociális munka napjává az Országgyűlés. Magyarországon az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami valamilyen szociális gondozást igényel.

Manninger Jenő polgármester beszédében hangsúlyozta, nagyon fontos Keszthelynek minden szociális intézménye. Az ottani minőségi munka, amit végeznek a dolgozók, elengedhetetlen a helyi közösség jólétéhez.

Csótár András köszöntőjében hangsúlyozta, a szociális szférában dolgozók olyan önzetlen segítő tevékenységet végeznek, amit mindenkinek el kell ismernie.  Úgy fogalmazott, ez a hivatás egy valódi szolgálat.

„Mind-mind olyan feladatot látnak el, amely a társadalom számára különösen fontos. Hiszen ezeknek az embereknek sokszor ők azok az utolsó mentsvárak, vagy akár kapcsok, amely még az élethez, illetve a közösséghez kapcsolja őket. Így az ő feladatuk különösen fontos és hangsúlyos. És a bizottságunk gondolja, hogy minden évben egy ilyen megbecsülésről szóló ünnepséget szervez a Goldmarkkal és Keszthely Város Önkormányzatával közösen.”

A szociális munka napja alkalmából november 12-e munkaszüneti nap lesz minden, a szférában dolgozó munkatársnak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az eset szombaton történt, az ittas férfit őrizetbe vették.
 
12. alkalommal szervezték meg a tanácskozást, a program fő témája a szőlőművelés volt.
 
A keszthelyi általános iskolások ismét jól szerepeltek a tanulmányi versenyen.
 
A program ötlete és felajánlója Tarcsi Zoltán, azaz Jolly és párja, Szuperák Barbie voltak.
 
A programnak a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika adott otthont.
 
Minden évben november utolsó szombatján tartják meg a Kulcs Kupát, melyen idén mintegy 30 hajó vett részt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus