+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zalában is lecsaptak a drogterjesztőkre - VIDEÓVAL
2022. november 4. péntek 18:10 - Keszthely
Zalában is lecsaptak a drogterjesztőkre - VIDEÓVAL
A KR NNI 16 személlyel szemben javasol vádemelést bűnszervezetben, illetve bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt. A gyanúsítottakhoz köthető további 9 bandatagot Ausztriában már el is ítéltek. Az osztrák és a magyar rendőrök több mint félezer kilogramm kábítószer kereskedelmét tudták bizonyítani a két évig tartó nyomozás során.

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk (https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/nemzetkozi-bunszervezetet-szamoltak-fel-sopronban), a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály (KR NNI NBEFO) győri osztálya 2021 tavaszán ütött rajta a nemzetközi bűnbandán.

A drogbizniszben utazó csapat ellen még a Soproni Rendőrkapitányság Felderítő Alosztálya kezdett el nyomozni 2020 májusában, miután olyan hír kelt szárnyra, hogy Sopron belvárosának egyik lakásához tartozó postaládáját kábítószer értékesítésére használják. A felderítés egy olyan kiterjedt hálózattal rendelkező bűnszervezethez vezetett, mely Dunántúl öt megyéjét is ellátta kábítószerrel. Ezek többsége marihuána volt, míg kisebb mennyiségben amfetamin.

Amikor 2021 év elején körvonalazódott, hogy a bandavezér, S. Csaba a drogot külföldi kapcsolatán keresztül szerzi be, akkor a nyomozásba bekapcsolódtak a KR NNI NBEFO győri nyomozói is, majd közös információgyűjtésbe kezdtek a Győr-Moson-Sopron és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felderítőivel.

A tavaly április végi rajtaütéskor egyszerre csaptak le valamennyi bandatagra. Az akciót a KR NNI koordinálta, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Göcsej MEKTA alegysége, valamint a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ több műveleti egysége bevonásával. A közös művelet délutánján beazonosították és elfogták a bűnszervezet albán származású, koszovói vezetőjét, Kristijan S.-t is, akinek a búvóhelyén 5 kilogramm marihuánát, 1,5 kilogramm amfetamint és több ezer euró készpénzt foglaltak le. Akkor összesen 9 fő ellen folyt büntetőeljárás. Az elmúlt 1,5 év alatt azonban ez a szám összesen 16 főre duzzadt. 

A mindenre kiterjedő, nagyon aprólékos nyomozás megállapította, hogy a kiterjedt bűnhálózat Koszovó és Szerbia területéről csempészte be a kábítószert Bécsbe, ahol ismételt disztribúció után került a kábítószer a szomszédos országokba, így Magyarországra is.

Az ügy előrehaladtával a KR NNI szorosan együttműködött az osztrák LKA Burgenland (Burgenland Tartományi Bűnügyi Hivatal) kábítószer elleni egységével is, akik a magyar-albán bűnszervezet felső kapcsolataival szemben folytattak büntetőeljárást. A közös bűnügyi együttműködés során számos esetben történtek Magyarország és Ausztria területén kihallgatások, határon átnyúló műveletek és elfogások.

A közel két éven át tartó nyomozás során a két ország rendőrei több mint 500 kg marihuána, 4 ezer MDMA extasytabletta és 18 kg amfetamin kereskedelmét tudták bizonyítani. Ausztriában 9 embert már el is ítéltek ebben az ügyben, míg hazánkban a KR NNI győri egysége 16 személlyel szemben fejezte be most a nyomozást. Négyükkel szemben bűnszervezetben, míg tizenkettőjükkel szemben bűnszövetségben jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt javasolnak vádemelést. Az iratokat és a bizonyítékokat a napokban küldték meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek.

forrás: police.hu 

galéria
1
2
 
 
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus