+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A beteg gyermekeknek gyűjtenek a jótékonysági vadászaton
2022. november 4. péntek 15:08 - Keszthely
A beteg gyermekeknek gyűjtenek a jótékonysági vadászaton
Idén is a Zala Megyei Szent Rafael Kórházat támogatja a Országos Jótékonysági Vadászat megyei eseménye. A szervezet célja, hogy az évről évre megrendezett esemény bevételéből a beteg gyermekek gyógyítására gyűjtsenek összeget. Ez az ország leghatékonyabb karitatív rendezvénye. Az idén alakítják ki a nagykövet hálózatot, Zala megyében Pálinkás Róbertet választották.

A jótékonysági vadászatot 2013-ban álmodták meg Fejér megyében. 2019-től vált országossá a rendezvény, amelyhez elsőként csatlakozott Zala megye. A program célja, hogy a bevételből kórházakat támogassanak, hogy a beteg gyermekek gyógyításához hozzájárulhassanak. Minden évben több helyszínen szervezik meg az eseményt, melyhez számos vadász csatlakozik évről évre.

Az esemény ötletgazdája Fejes László elmondta, minden megyében van stratégiai partnerük. Ők szervezik meg minden régióban a jótékonysági vadászatot.

„Az elmúlt évek abszolút bebizonyították, hogy ennek a karitatív programnak van létjogosultsága. A vadásztársadalom ilyen értelemben egy unikumot hozott létre. Ez a program nem volt eddig ismert. Más társadalmi csoportok, vagy szervezetek ilyen programot korábban nem működtettek.”

A programmal kapcsolatban idén építik ki a nagyköveti hálózatot. Minden megyében olyat választanak, akinek személye biztosíték arra, hogy a karitatív program jó kezekbe kerül. Nagykövet lett többek között Kemény Dénes, Bodrogi Gyula, Ungvári Miklós vagy Lipp Adrienn. Zala megyébe Pálinkás Róbertet, a Helikon Kastélymúzeum igazgatóját, a Zala Megyei Vadászszövetség elnökét kérték fel. 

„Megtisztelő a felkérés, de azt gondolom, hogy nagyon komoly feladatok hárulnak ránk. Nyilván minél több embert, minél több vadásztársaságot, minél több vadászt kell megszólítanunk és behívni ebbe. Nehéz időket élünk. Én azt gondolom, hogy ilyenkor a nehéz időkben azoknak az embereknek, akik megfelelően erősek, megfelelően erősek, valóban lépéseket kell tenni, hogy segítsünk.”

Zala megye a Szent Rafael Kórházat támogatja. 5 millió forinttal tudtak eddig hozzájárulni a gyermekek gyógyulásához. Decemberben fácánvadászatra várják az érdeklődőket.

„Minden évben december 27-én kerül megrendezésre. Zala megyét érintően Egervár lesz a központi helyszín. Az egervári várkastélynál lesz a találkozó. Ott a kertben fog indulni a vadászat. 50 fővel fogunk rajta részt venni. Emellett pedig lehetőség nyílik a különböző vadásztársaságoknak nagyvadas területeket megnyitni.” - ismertette Molnár Marcell Zalaegerszegi Vadászegyesület alelnöke.

A jótékonysági vadászat kapcsán eddig 124 millió forinttal összesen 22 egészségügyi intézményt tudtak támogatni az országban. 172 orvosi eszközt tudtak vásárolni, amely 84.000 gyermek gyógyulását segítette elő.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus