+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zöld Minősítést kapott a Fejér György Városi Könyvtár
2022. november 1. kedd 18:13 - Keszthely
Zöld Minősítést kapott a Fejér György Városi Könyvtár
Zöld Minősítést kapott a Fejér György Városi Könyvtár. Az elismerést olyan szolgáltatók kaphatják meg, akik figyelnek a környezettudatosságra. A keszthelyi bibliotéka például rendszeresen szervez szemléletformáló programokat.

A Fejér György Városi Könyvtár évek óta szervezi meg a Zöld Zala környezetvédelmi vetélkedőt. 2009 óta minden esztendőben részt vehetnek a megmérettetésen az általános iskolások. A zöld szemléletet nagyon fontosnak tartják az intézményben, ezért is számít nagy mérföldkőnek az életükben, hogy elnyerhették a kitüntető címet. Ezt egy évig birtokolhatják, amelyet felülvizsgálat után lehet megújítani.

„A távoli célunk a Zöld Könyvtár díj elnyerése. Kis lépésekben haladunk. Ez egy kislépcsőfok és majd szeretnénk megugrani a nagylépcsőfokot. Erre a díjra véletlenül találtam rá, a Zöld Könyvtár díjról természetesen évek óta tudunk, az egy nemzetközi díj, angol nyelven kell benyújtani a pályázatot az IFLA-hoz, a Nemzetközi Könyvtári Szövetséghez, de ez egy hazai program, ez a Zöld Minősítés díj.” - mondta el Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes.

A Zöld Zala vetélkedő mellett pontot kaptak a pályázaton azért, mert évek óta napelemmel működik a bibliotéka elektromos áram ellátásának nagy része. Az olvasóudvarba is kiülhetnek jó időben a könyvtárlátogatók, valamint a több héten át működő strandkönyvtár is biztosítja, hogy a természetben is olvashassanak a beiratkozottak. Többször szerveznek környezetvédelemmel kapcsolatos előadásokat is. 

A Zöld Minősítést a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete álmodta meg. Bármilyen szolgáltató jelentkezhet rá, amely környezettudatos programok szerint működik. A minősítő rendszert a Zöld Követ Egyesület végzi a FICSAK-kal együtt. Az országban először kapta meg könyvtár ezt a díjat, melyet várhatóan jövőre is meg tudnak újítani, hiszen folyamatosan gondolkoznak a további zöld programokon.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus