Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Játékos keretek között ismerkedtek a szakmával
2022. okt. 25. kedd | Keszthely
Játékos keretek között ismerkedtek a szakmával
Játékos feladatokkal ismertették a képzéseket a Közgazdasági Technikum nyílt napján. A leendő középiskolások a pénzügy-számviteli ügyintéző, a logisztikai technikus és a vállalkozás ügyviteli ügyintéző szakokkal találkozhattak.

Zenefelismerés, logó és névpárosítás valamint a bankjegyeken található személyek kitalálása is feladata volt azoknak, akik a pénzügy-számviteli ügyintéző szak iránt érdeklődtek. A játékok sokaknak nyerték el tetszésüket

„Tetszett ez az iskola. Még megnézném az Asbóthot is és más iskolákat is, de ide szeretnék jelentkezni.” - mondta el Benkő Rebeka.

A logisztikai technikus képzéssel kapcsolatban kirakós és egyéb társasjáték várta a fiatalokat. A termekben filmeket is vetítettek az iskolai életről, hogy még vonzóbb legyen a fiataloknak a képzés.

„Megyek még mindenképpen nyílt napokra, de eddig nekem nagyon tetszik a Közgáz. Érdekes, amivel itt foglalkoznak.” - fogalmazott Szili Bálint.

A pedagógusok mellett a jelenlegi közgázosok is segítettek a játékoknál. Tőlük is lehetett kérdezni az oktatásról, így első kézből értesülhettek az általános iskolások erről az intézményről.

„Én elsősorban mindig azt szoktam mondani, hogy eléggé családias iskola. Tehát mindenki ismer mindenkit, a felsőbb évesek az alsóbb éveseket. Nagyon jól mentorálják, illetve tényleg nagyon jó kapcsolat van köztünk. Nagyon jók a tanárok, rengeteg új ismeretet szerzünk.” - osztotta meg Pas Marcell a DÖK elnöke.

A nyílt napon a szülők is kaptak tájékoztatást arról, hogy milyen a technikusi képzés, valamint, hogy milyen szakmák vannak a Közgázban.  

„Ezek a nyílt napok jók arra, hogy egyrészt látják a szülők, hogy hova hozzák a gyereket, tapasztalatszerzés. Megismerkednek az iskola hangulatával. És a szakmaválasztás mellett ennek van még fontos szerepe, hogy hova is hozom a gyereket, milyen is a hangulat, milyenek itt a diákok? Nagyon fontosnak tartjuk.” - ismertette Páhi Sándorné Szalai Éva igazgató.

Az elmúlt időszakban számos pályázaton nyert a Közgazdasági Technikum, melynek köszönhetően bővítették az eszközparkot és külföldi tapasztalatszerzést is biztosíthatnak a diákoknak. Az általános iskolásoknak a felvételi lapokat jövő februárig kell beadniuk. A középfokú iskoláknak a felvételi vizsgákat követően legkésőbb március 17-ig kell nyilvánosságra hozniuk a jelentkezők felvételi jegyzékét.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Pályaválasztási tábort szervezett a Közgazdasági Technikum.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
| 2024. már. 20. szerda 19:15 | Keszthely
Közös szakmai napot tartott a marosvásárhelyi Transilvania Kereskedelmi Kollégium és a keszthelyi Közgáz.
| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Keszthely
A Premontrei és a Közgazdasági Technikum második és harmadik helyen végzett a rangsorban.
| 2024. jan. 23. kedd 14:41 | Keszthely
Hagyományteremtő céllal rendezett jótékonysági hangversenyt a Közgazdasági Technikum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.