+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Versengtek a campusok
2017. szeptember 21. csütörtök 16:19 - Keszthely
Versengtek a campusok
Nemcsak a szellemi, de a fizikai felkészültség is legalább ugyanannyira fontos a jövő értelmisége számára – ez a célja a tavaly útjára indult Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának. Az UNESCO által életre hívott programhoz idén is csatlakoztak a Pannon Egyetem campusai, köztük természetesen a Georgikon is. Több versenyszámban meg is mérkőztek egymással az egyes karok.

Az ingafutáshoz 14 lelkes egyetemista és egy oktató is felsorakozott. Ez volt az egyik olyan szám, melyben a campusok egymással versengtek. Keszthelyen, Veszprémben, Nagykanizsán és Zalaegerszegen is egy órája volt a résztvevőknek, hogy minél több távot teljesítsenek. Az egyébként tollaslabdázó Dancsa Barbara kifejezetten e szám miatt jött el a sportnapra.

„Nagyon szeretek futni. Egyébként az egyetemi sportnap szerintem nagyon hasznos, mert tényleg minden sportolni vágyó le tud jönni és be tudjuk bizonyítani, hogy tényleg mire vagyunk képesek és az egyetemek közötti verseny is fennáll. Szerintem ez nagyon jó, mert nagyon sokan, például a fiúk is most azért futnak, hogy akármelyik egyetemnél jobbat fussunk” - nyilatkozta a Georgikon hallgató.

Kosárlabda büntető dobóverseny is volt. Itt szintén egy órája volt a hallgatóknak a pontszerzésre. Végül a Georgikon 14 sportolója 798 büntetőt értékesített. A harmadik campusok közti szám pedig az ergométeres verseny volt.

Pintér Ákos, megbízott tanszékvezető: „Különböző sportágakat szervezünk még ezen kívül. sajnos idén a rossz idő miatt beszorultunk; a lovaglás, az íjászat, a streetball, a kispályás foci, illetve a lábtenisz, tenisz elmarad kinn, viszont itt benn azért tollaslabdára, asztaliteniszre, kis dartsra van még mellette lehetőség. Egy tanár-diák focimeccset rendezünk hat órától, majd egy kidobó játék, tűzharc csapatverseny zárja a ma esti sportnapunkat.”  

Az UNESCO által elindított Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának az a célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban. 14 órától rektori szünet tette lehetővé, hogy minél többen részt tudjanak venni a programon. A Georgikonon két fél év kötelező testnevelés van a hallgatóknak. A karon igyekeznek motiválni a fiatalokat, számos lehetőséget biztosítanak. Egy helyben végzett kutatás szerint az első évesek mintegy egyharmada nem sportol rendszeresen.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Magyar Falu Program keretében mintegy 22 millió forintból újíthatták meg az épületet.
 
A Libáson és a Városi Strandon is szívesen töltik az idejüket a családok és baráti társaságok.
 
A hétvégi hidegfront beköszöntével népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum és a belváros is.
 
A vendégek és a vállalkozók számára is örömet jelentett Keszthely új programja.
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó