+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Versengtek a campusok
2017. szeptember 21. csütörtök 16:19 - Keszthely
Versengtek a campusok
Nemcsak a szellemi, de a fizikai felkészültség is legalább ugyanannyira fontos a jövő értelmisége számára – ez a célja a tavaly útjára indult Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának. Az UNESCO által életre hívott programhoz idén is csatlakoztak a Pannon Egyetem campusai, köztük természetesen a Georgikon is. Több versenyszámban meg is mérkőztek egymással az egyes karok.

Az ingafutáshoz 14 lelkes egyetemista és egy oktató is felsorakozott. Ez volt az egyik olyan szám, melyben a campusok egymással versengtek. Keszthelyen, Veszprémben, Nagykanizsán és Zalaegerszegen is egy órája volt a résztvevőknek, hogy minél több távot teljesítsenek. Az egyébként tollaslabdázó Dancsa Barbara kifejezetten e szám miatt jött el a sportnapra.

„Nagyon szeretek futni. Egyébként az egyetemi sportnap szerintem nagyon hasznos, mert tényleg minden sportolni vágyó le tud jönni és be tudjuk bizonyítani, hogy tényleg mire vagyunk képesek és az egyetemek közötti verseny is fennáll. Szerintem ez nagyon jó, mert nagyon sokan, például a fiúk is most azért futnak, hogy akármelyik egyetemnél jobbat fussunk” - nyilatkozta a Georgikon hallgató.

Kosárlabda büntető dobóverseny is volt. Itt szintén egy órája volt a hallgatóknak a pontszerzésre. Végül a Georgikon 14 sportolója 798 büntetőt értékesített. A harmadik campusok közti szám pedig az ergométeres verseny volt.

Pintér Ákos, megbízott tanszékvezető: „Különböző sportágakat szervezünk még ezen kívül. sajnos idén a rossz idő miatt beszorultunk; a lovaglás, az íjászat, a streetball, a kispályás foci, illetve a lábtenisz, tenisz elmarad kinn, viszont itt benn azért tollaslabdára, asztaliteniszre, kis dartsra van még mellette lehetőség. Egy tanár-diák focimeccset rendezünk hat órától, majd egy kidobó játék, tűzharc csapatverseny zárja a ma esti sportnapunkat.”  

Az UNESCO által elindított Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának az a célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban. 14 órától rektori szünet tette lehetővé, hogy minél többen részt tudjanak venni a programon. A Georgikonon két fél év kötelező testnevelés van a hallgatóknak. A karon igyekeznek motiválni a fiatalokat, számos lehetőséget biztosítanak. Egy helyben végzett kutatás szerint az első évesek mintegy egyharmada nem sportol rendszeresen.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Orbán Viktor szerint európai kisugárzása is lehet a járműipari tesztpályának.
 
A Cruisers Hungary Rockabilly Club baráti találkozó szervezett Gyenesdiáson.
 
Nagyszabású gálaműsorral készültek az eseményre a jelenlegi és a korábbi tagok.
 
Eörsi Mátyás, a DK Országos Tanácsának tagja tartott fórumot Keszthelyen.
 
Idén harminc éve, hogy megnyílt a múzeumban a Balaton festőjének emlékszobája és kiállítása.
 
Idén 13 kreáció közül választották ki a gyenesdiási édességet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó