+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A külföldi hallgatók is jól veszik az akadályokat az egyetemen
2022. október 19. szerda 15:43 - Keszthely
A külföldi hallgatók is jól veszik az akadályokat az egyetemen
Információs napot szerveztek a külföldről érkező hallgatóknak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon kampuszán. Már huszonöt esztendeje rendszeresen vesznek részt angol nyelvű képzésben nem magyar ajkú diákok. Az oktatásukat ösztöndíjprogram is támogatja.

Főként afrikai országokból érkeznek hallgatók a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon kampuszára. Magyarországi tanulmányaikat ösztöndíjprogramok támogatják. Utóbbi jelentős szerepet játszik abban, hogy hazánkat választják ki távoli országok fiataljai is.

“Először is, az oktatás magas színvonala és az ösztöndíjak miatt választottam Magyarországot, hogy itt tanuljunk” - mondja Siraj El Masri libanoni származású hallgató. “Nagyszerű lehetőség itt tanulni, főleg mezőgazdasági területen. Magyarország Európa-szerte jól ismert ebből a szempontból. Másodsorban azért választottam a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemet, mert nagyon specifikus a mezőgazdaság ezen területére, és az egyetemről szerzett bizonyítvány nagyon sokat segít a mezőgazdasági jövőm és pályafutásom szempontjából” - tette hozzá.

Az egyetem a külföldi hallgatók számára orientációs napot szervezett. Egy távolabbi országból, más kultúrából érkező fiatal számára jelentős segítséget jelent, ha ebben a formában is fontos információkhoz juthat. 2007 óta érkeznek ösztöndíjas rendszerben a külföldi diákok. Takács András egyetemi docens így tapasztalja: "A végzést követően nagyon széles körű elhelyezkedési lehetőségekről kapunk visszajelzést. Például annak idején én egy hallgatónak adtam ajánlólevelet, és egy ausztráliai konferencián találkoztam vele. Új-Zélandban ennek a levélnek köszönhetően PhD hallgatói státuszt nyert, de más hallgatókról is tudunk, akik kutatóintézetben helyezkedtek el."

Az egyetemi oktatók úgy látják, hogy a külföldi diákok is nagyon érdeklődőek és az órák anyagához is értékes hozzászólásaik, kérdéseik vannak.

Szabó Péter általános főigazgató-helyettes, egyetemi oktató elmondta: "Az idei évben szép számú hallgatót tudtunk beiskolázni külföldi hallgatók tekintetében is. Most kifejezetten a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretén belül tartózkodnak itt a hallgatóink. Kifejezetten a növényorvos angol nyelvű mesterképzésben vesznek részt, illetve a Festetics Doktori Iskolának a doktoranduszai vannak itt, akik a külföldi angol nyelvű képzésekben vesznek részt itt a Georgikon kampuszon."

Az orientációs nap során a hallgatók a kampuszról, a könyvtárszolgáltatásokról, a sportolási lehetőségekről kaphattak általános tájékoztatást.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Varga József edző.
 
A beruházás várhatóan május végén fejeződik be.
 
A területet százméteres sugarú körben lezárták a rendőrök.
 
A szervezők havonta hívnak el helyi előadókat, hogy bemutassák motivációjukat.
 
A katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy a tavaszi égetéseknél körültekintően járjanak el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus