+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Séta az egészségért
2022. október 18. kedd 17:28 - Keszthely
Séta az egészségért
Fogyatékkal élőknek és épeknek szerveztek közös sétát. A hagyományos, séta az egészségért elnevezésű program a mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet. A Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület Mozgáskorlátozottak Szakosztályának a mozgás mellett az is célja, hogy közösségi eseményekre hívja a fogyatékkal élőket.

A Fő téren gyülekeztek a sétára érkezők. A KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztálya már 2002 óta hívja sétára a fogyatékkal élőket. Rögtön a második évben már az ép embereket is várták, hogy közösen tegyenek az egészségükért. A Séta az egészségért elnevezésű program a mozgás fontosságára hívja fel a figyelmet.

Nemes Klára szervező: „A fogyatékossággal élők és az egészségesek együtt is tudnak programot csinálni, időt eltölteni és a figyelemfelhívás mellett együtt tudunk tölteni több időt, meg tudjuk ismerni egymást, egymás problémáit. Nagyon fontos a mozgás, hiszen az mindenkinek, ha pici, ha felnőtt, ha idős, ha öreg, ha hallássérült, ha látássérült, ha mozgássérült, mindenkinek kell a mozgás.”

A sétára hívás mellett az is célja a szervezőknek, hogy közösségi programot nyújtsanak a fogyatékkal élőknek, mozgáskorlátozottaknak. A gyaloglást várostörténeti vagy kulturális programokkal egészítik ki. Csik Ferenc és a Festeticsek megismerése, megismertetése is cél. Több alkalommal tekintették meg a kastélymúzeum kiállításait. A mostani cél pedig a Balatoni Múzeum volt.

„Én is a mozgáskorlátozottak közé tartozom most már. Ez tulajdonképpen nem csak az, hogy nekünk egy séta a városban, hiszen azt máskor is megtehetnénk. Hanem az hogy közösen sétálunk és közösségben vagyunk, együtt fontos otthonról kimozdulni, másrészt pedig az hogy lássák a városlakók, járókelők is, hogy ebben a városban sétálni, egyáltalán az egészségért valamennyit tenni, mozdulni, az igazából érdemes” - nyilatkozta Bálint Ildikó. 

A KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztálya a gyalogló világnaphoz kapcsolódva szervezi meg a programot. Azt vallják, a legfontosabb a mozgás, különösen annak, aki ebben korlátozott.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus