+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Befutották Cserszegtomaj szép utcáit
2017. szeptember 25. hétfő 17:06 - Cserszegtomaj
Befutották Cserszegtomaj szép utcáit
Hatod, harmad és félmaraton távon, egy közepesen nehéz pályán futhattak a nevezők a II. Cserszegtomajfutáson. A település dimbes-dombos zegzugain keresztül kijelölt pálya jó futóélményt adott szombaton a sportolóknak. A program célja volt, hogy megmutassa a nagyközséget a résztvevőknek és közösséget építsen.

Közel 300-an rajtoltak el a második Cserszegtomajfutáson. A 7,1 kilométer hosszú pályán, egyéniben és csapatban egy, kettő, illetve három körre indulhattak a nevezők. A 120 méter szintemelkedésű pálya a dimbes-dombos nagyközség aszfaltos, murvás és földútjain keresztül vezetett.

„Amit kitűztünk magunknak az önkénteseinkkel együtt, hogy önkéntesen dolgozunk, a profit nem számít a szituációban, ezért a nevezési díjakat is alacsonyan tudjuk tartani, persze kell hozzá az önkormányzati támogatás, mert e nélkül nem sikerülne, ha Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzata nem segítene. Viszont ami motivál minket, a profi szervezés, mindannyian futók vagyunk, sportolók és ezt behozzuk ide a szervezésbe” - mondta el a szervezők részéről Juhász Péter. 

Számos szurkoló buzdította  futókat, a leggyorsabbak körülbelül fél óra alatt teljesítettek az első kört. Folyamatosan érkeztek a váltók és az egyéni indulók is a labdarúgó pályánál felállított versenyközponthoz. Az érem mellett elsősorban élményekkel gazdagodtak a futók. Nyakas Erika például jelmezbe bújva teljesítette a távot. 

„Igazából nekem okoz örömet és úgy látom, hogy a többi embernek is, mert mindenkit megmosolyogtat. Egyszerűen, tulajdonképpen egy farsangi futásnál indult el ez a jelmeznek beillő öltözés és akkor ez így megmaradt és akkor mindig egy újabbat találunk ki…most ez maci akar lenni” - magyarázta jelmezét a futó. 

A futók összesen hét korcsoportban mérkőzhettek meg egymással és önmagukkal. Idén újdonságként gyerekfutamokat is rendeztek és a tavalyi, első ízben rendezett verseny pályáján is végeztek kisebb változtatásokat. Közel hetvenen dolgoztak a sikeres lebonyolításért; szervezők, polgárőrök, önkormányzati dolgozók és diákok. A futóverseny fő támogatója a helyi önkormányzat.

Bartha Gábor, polgármester: „Sokan vannak itt, akik tavaly is itt voltak, de nagyon sok új is van, aki találkozik Cserszegtomajjal, befutja Cserszegtomaj gyönyörű utcáit és egy csodálatos napnak lesz a társa. Én azt gondolom, hogy ez minden pénzt megér, én azt gondolom, hogy itt közösségek – ha nem is vizsgáztak, de azért megmutatták, hogy egy ilyen klassz dolog mellé, ha odaállnak, abból csak klassz dolog sülhet ki.”

A sikeres Cserszegtomajfutás után hamarosan ismét nagy sportrendezvény központja lesz a település. Október 7-én rajtol el az első Vadlán Ultra Trail, mely 12 település érintésével, a Keszthelyi-hegység természeti kincsei és épített örökségei mentén halad majd. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus