+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több mint egymillió LEGO-ból építkeztek a kockabarátok
2017. szeptember 26. kedd 16:03 - Keszthely
Több mint egymillió LEGO-ból építkeztek a kockabarátok
1200 négyzetméteren, 15 kiállító, több mint egymillió elemből építette fel a Kockabarátok idei LEGO kiállítását. Az érdeklődőket nem csak óriási és különleges építményekkel, hanem játszósarkokkal és LEGO börzével is várják. Filmjelenetek, munkagépek, vidámpark, csatahajó és számos különleges építmény várja a Keszthelyre látogatókat.

Elsősorban az épületek és a városok megszállott építője Barta Tamás. A budapesti fiatalember első alkalommal mutatkozik be kiállításon. Mint szinte minden megszállott legós, ő is gyerekkorában kapta az első készleteket, ám komolyabbra felnőtt korában fordult a szenvedély.

„Két-három éve nagyjából anyu kitalálta, hogy egy gardróbé kisöprést csináljunk és akkor így előkerültek a gyerekkori legók és társasjátékok és akkor nekiálltam így ezeket a régi készletek átnézni, kipótolgatni az esetleges hiányokat, így újraéleszteni a részleteket. Ez annyira jól sikerült, hogy folyamatosan nekiálltam újra és újragondolni a dolgokat, meg bővíteni a készleteket” - mondta Barta Tamás. 

Tavaly szervezték meg először a programot egy keszthelyi áruház emeletén. Mintegy 3500 látogatója volt a tárlatnak, az akkori szépszámú közönség miatt döntöttek úgy a szervezők, idén is megmutatják építményeiket. A tavalyi évhez képest több újdonság – például kibővített játszóház és LEGO börze is színesíti az egy hetes programot. 

„A mennyiség eleve, tehát egy játszóházba annyi LEGO van, amit itt sok embernek a reakciójából tapasztalok, hogy otthon közel sincs ennyi LEGO-juk, illetve olyan építményeket láthatnak, amik annyira monumentálisak, amiket egy otthoni kollekcióból egyáltalán nem lehet megépíteni. Illetve beszélgethetnek az építőkkel, kérhetnek tanácsokat ötleteket” - nyilatkozta Suszter Zoltán főszervező. 

Az 1200 négyzetméteres területen nem csak a szemnek, a kéznek is jut a LEGÓ-ból. Az un. Technik LEGO elemeiből például egy sűrített levegővel működő szerkezet is kipróbálható. A játszóasztaloknál és játszósarkokban pedig mindenki építőkockákat ragadhat. Bence és Máté Nyirádról érkezett, kifejezetten a kiállítás miatt jöttek el családjukkal.

Németh Bence„Van jó sok tank, azok is nagyon jók voltak, meg még volt jó Star Wars LEGÓ is, meg ezek is tök jók voltak.”

A kiállítás egy héten át október 1-ig várja a látogatókat. Hétköznaponként 14-20 óráig, hétvégén pedig már délelőtt 10 órától nyitva áll a LEGO birodalom kapuja. Hétköznap délelőttönként óvodai és iskolai csoportokat is fogadnak a kockabarátok.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus