+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Évfordulót ünnepelt a ZR Team Brasil Jiu-Jitsu SE
2022. október 4. kedd 16:47 - Keszthely
Évfordulót ünnepelt a ZR Team Brasil Jiu-Jitsu SE
Egy esztendős lett a ZR Team Keszthelyi Brasil Jiu-Jitsu SE gyermek csapata. Az évfordulót neves mesterek bevonásával ünnepelték, akik szemináriumot tartottak a fiataloknak, akik sokat tanultak egyetlen foglalkozás alatt is az edzőktől, élsportolóktól.

Negyven gyerek vett részt a színvonalas szakmai napon, köztük a nyolc esztendős Ágoston Maja is, aki egy éve jár edzésekre, és egy versenyen már ezüstérmet is nyert.

Ágoston Maja: „Felhevül a testem, ha mozgok és nagyon szeretem”

Több mint egy éve kezdett el a stílussal foglalkozni Sikter Dániel, aki a keszthelyi klubot erősíti, két vizsgán is túl van már. A sport mellett fontos neki, hogy barátokat is szerzett a csapatban.

Sikter Dániel: „Nagyon jó itt, közösségben vagyunk. Együtt vagyunk, meg tanulunk esni, meg önvédelmet, versenyre is jó lesz.” 

A ZR Teamnél odafigyelnek a sportolókra minden szempontból, a legkisebbek megfelelő fejlődése nagyon fontos számukra. Az is céljuk, hogy motiválják őket. Erre az egyik jó módszer, ha példaképekkel találkozhatnak.

Teresa Sousa – egy danos Jiu-Jitsu mester: “Nagyon jó a Jiu-Jitsu mindenkinek, a gyerekeknek nagyon fontos kezdjék el gyerekkorban, mert nagyon jó, hogy szocializálódnak, önbizalmuk lesz és mozognak, sportolnak. Nem maradnak otthon pizzát enni.”

A Brasil Jiu-Jitsu egy önvédelmi stílus, de versenysportként használják. Egy év felkészülés után most kezdenek el a gyerekekkel versenyezni. Hat éves kortól fogadják a tanulópalántákat az edzéseken.

Wéber Zsolt – vezető, ZR Team Keszthely Brasil Jiu-Jitsu SE: “Ez nem csak a gyerekeknek jó, ez jó mindeknek. Ez a brasil jitsu lényegében egy földharc stílus. A lényege, hogy állásból földre visszük az ellenfelet. A földön megpróbáljuk a lehető legrövidebb idő alatt feladásra kényszeríteni, kopogtatással, leszorítással, ízületfeszítésekkel, fojtásokkal."

A sport, a mozgás szeretete és a szigorú, de jó hangulat vonzza az egyesülethez a stílus iránt érdeklődőket. Amit kapnak az tréningek alatt a fiatalok az az egészség, az állóképesség javulása, önbizalom növelése, mellette fegyelmet is tanulnak. Várnak még az edzésekre gyermekeket  és felnőtteket is.

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus