+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sokan neveztek a Vadlán Ultra Terep 2022 futóversenyre
2022. október 3. hétfő 15:26 - Keszthelyi-hegység
Sokan neveztek a Vadlán Ultra Terep 2022 futóversenyre
A Keszthelyi-hegységet fedezték fel a Vadlán Ultra Terep 2022 futóverseny résztvevői. Zala megye csodái közül láthatták az új kilátókat, a Rezi- és Tátika várakat és a Sztúpát is. Az útvonal mentén található a négy magyarországi Vadlán-lik. Idén hagyományos távokon kívül két új kihíváson is részt vehettek a sportolók.

Egyéni nevezéssel 50 és 108 km-en indulhattak a futók, csapatban maximum öt fővel 108 km-en. Az idei újítás két rövidebb táv, az egyik 13 km a másik 31 km volt. Mizser Attila Budapestről érkezett, a 31 km-es távon indult.

Mizser Attila – versenyző, Budapest: „A Vadlán-likakat ismerem, szoktam itt túrázni a környéken, úgyhogy ezek nem ismeretlenek a számomra, de nem tudtam, hogy összeköti őket egy ilyen futóverseny, most már tudom.”

Frissítőpontokon töltődhettek fel a versenyzők. Önkéntes alapon szervezték a megmérettetést, a profi rendezésnek köszönhetően mindenki jól érezte magát. Tyápai Balázs szereti ezt a vidéket, sokat sportol erre. Négy éve fut, most a Vadlánon az ötven km-es távot választotta, de jövőre megpróbálja a 108 km-et.    

Tyápai Balázs – versenyző, Ajka: „Teljesen jó, sáros, gyönyörű ködös, esős, nagyon szép volt, vagy legalábbis nekünk nagyon tetszett. Jó nem volt napsütés, tehát nem volt meleg, kicsit esett az eső, de szerintem teljesen jó volt.” 

A Gyenesdiási Nagymezőről rajtolt az egyik Vadlánka, a 13 km-es távot választók nem könnyű terepen futottak. A helyszínen húsz önkéntes segítette a verseny lebonyolítását, de ezen a frissítő állomáson lehetett megkóstolni a rendezvény védjegyévé vált palacsintát is.

Sisák-Juhász Bianka - szervező, vezető, Nagymező állomás: „Terep az tele van kihívásokkal, ugyanis a Keszthelyi-hegységben megy a pálya. Én magam egyébként még nem futottam körbe, mert ennél rövidebb távokat szoktam teljesíteni, 10 és 20 km közötti távokat. Szerintem a lényege az az, hogy az itt élők, illetve akik ide érkeznek versenyzők megismerjék a Keszthelyi-hegységet és az itteni látnivalókat.”

A közel félezer nevező igazán jól érezte magát a versenyen. A szervezésben kiemelt szerepet vállalt a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága, és a tizenkét, az útvonal hoz kötődő település önkormányzata is. A Bakonyerdő Zrt. is támogatta a rendezvényt. Számos felajánlás érkezett a célba érők díjazására. 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus