+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 30 éves a Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesülete
2022. szeptember 26. hétfő 17:39 - Keszthely
30 éves a Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesülete
30 éves a Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesülete. A szervezet a városban és környékén képviseli a nagycsaládok érdekeit. Nem csak közösségre, támaszra is lelnek egymásban a tagok. A civil szervezet a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen ünnepelt.

A Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesületének 120 tagcsaládja van. Rendszeresen találkoznak a közösség tagjai. A hagyományos családi napjuk mellett túrákat és egyhetes tábort is szerveznek, de városi ünnepségeken is ott vannak.

Kissné Börczi Nikoletta elnök: „A gyerekek saját korosztályukkal találkoznak, nagyon jó barátságokat kötnek és a felnőttek is ugyanúgy. Mindenki megtalálja a saját társaságát is és el tudunk beszélgetni olyan dolgokról, ami minket zavar vagy minket foglalkoztat és egymás támaszai tudunk lenni.”

A NAKE hét családból álló baráti társaságból alakult egyesületté 1992-ben. Azóta folyamatosan bővülnek, évente átlagosan 7-8 családdal. A vezetőség köszönetét fejezi ki az alapítóknak. A felnőttek bíznak abban, hogy a következő 30 évben lesznek olyanok a gyermekeik közül, akik átveszik a stafétabotot.

„Egy nagyon gazdag csoportról van szó és nagyon családias a hangulat minden egyes rendezvényen. Én nagyon szeretek itt lenni, segédkezni mindenben, például a főzésekben, az gyakori szokott lenni” - nyilatkozta Szántó Dávid. 

A családoknak, különösen a nagycsaládoknak fontos szerepe van egy település életében – mondta az ünnepségen Manninger Jenő polgármester. A keszthelyi közösség nyitott és befogadó. Fontos céljuk a család és házasság értékének megőrzése, az élet és az anyaság tiszteletére nevelés.

Tamássy Teréz: „Nekem hét gyerekem van, Bogi a legkisebb. Mindig nagyon jól éreztük magunkat, nagyon jó programok vannak, nagyon jó közösség, baráti társaság. Akárkivel találkozunk, vagy az utcán, vagy ezeken a rendezvényeken, kirándulásokon. Voltunk már többször ilyen nagyobb, egyhetes programokon. Boldogan jövünk mindig ide.”

A Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesületéhez bárki csatlakozhat, nem csak a legalább háromgyermekesek. Pártoló tagként is örömmel fogadnak mindenkit.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus