+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 30 éves a Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesülete
2022. szeptember 26. hétfő 17:39 - Keszthely
30 éves a Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesülete
30 éves a Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesülete. A szervezet a városban és környékén képviseli a nagycsaládok érdekeit. Nem csak közösségre, támaszra is lelnek egymásban a tagok. A civil szervezet a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen ünnepelt.

A Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesületének 120 tagcsaládja van. Rendszeresen találkoznak a közösség tagjai. A hagyományos családi napjuk mellett túrákat és egyhetes tábort is szerveznek, de városi ünnepségeken is ott vannak.

Kissné Börczi Nikoletta elnök: „A gyerekek saját korosztályukkal találkoznak, nagyon jó barátságokat kötnek és a felnőttek is ugyanúgy. Mindenki megtalálja a saját társaságát is és el tudunk beszélgetni olyan dolgokról, ami minket zavar vagy minket foglalkoztat és egymás támaszai tudunk lenni.”

A NAKE hét családból álló baráti társaságból alakult egyesületté 1992-ben. Azóta folyamatosan bővülnek, évente átlagosan 7-8 családdal. A vezetőség köszönetét fejezi ki az alapítóknak. A felnőttek bíznak abban, hogy a következő 30 évben lesznek olyanok a gyermekeik közül, akik átveszik a stafétabotot.

„Egy nagyon gazdag csoportról van szó és nagyon családias a hangulat minden egyes rendezvényen. Én nagyon szeretek itt lenni, segédkezni mindenben, például a főzésekben, az gyakori szokott lenni” - nyilatkozta Szántó Dávid. 

A családoknak, különösen a nagycsaládoknak fontos szerepe van egy település életében – mondta az ünnepségen Manninger Jenő polgármester. A keszthelyi közösség nyitott és befogadó. Fontos céljuk a család és házasság értékének megőrzése, az élet és az anyaság tiszteletére nevelés.

Tamássy Teréz: „Nekem hét gyerekem van, Bogi a legkisebb. Mindig nagyon jól éreztük magunkat, nagyon jó programok vannak, nagyon jó közösség, baráti társaság. Akárkivel találkozunk, vagy az utcán, vagy ezeken a rendezvényeken, kirándulásokon. Voltunk már többször ilyen nagyobb, egyhetes programokon. Boldogan jövünk mindig ide.”

A Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesületéhez bárki csatlakozhat, nem csak a legalább háromgyermekesek. Pártoló tagként is örömmel fogadnak mindenkit.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
2020 óta képeznek a keszthelyi VSZK-ban fitness-wellness instruktorokat.
 
Az országos tanévkezdő program keretében minden osztály számot adott számot edzettségéről és tudásáról.
 
Átadták az Erzsébet-ligeti pavilont.
 
A harmadik alkalommal megszervezett programnak ezúttal is a Festetics-kastély ad otthont Keszthelyen.
 
Májustól augusztus végéig mintegy 215 ezer látogató összesen 627 ezer jegyet váltott.
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus