+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egészségmegőrzés, közösség, felfedezés
2022. szeptember 22. csütörtök 14:08 - Keszthely
Egészségmegőrzés, közösség, felfedezés
Egészségmegőrzés, közösség és a környék felfedezése- erről szól a keszthelyi nordic walking csoport. Az Egészségfejlesztési Iroda keretében működő közösség 2014 óta működik. Hazánkban egyre többen fedezik fel ezt a mozgásformát. Különösen ajánlott az időseknek és a térd és izületi problémákkal élőknek, hiszen különösebb megterhelés nélkül javulhat a kondíció.

Az Egészségfejlesztési Iroda létrejötte óta működik nordic walking csoport.  Heti rendszerességgel, általában szerda délelőttönként találkoznak. Nyáron a Helikon park hűs fái alatt sétálnak, ősztől viszont más-más helyszíneket keresnek fel.

„A csoport is nagyon jó, a csapat és nagyon szép helyekre járunk. Öt éve költöztem ide, tehát új helyek. És a gerincsérvemnek is jót tesz” - nyilatkozta Koós Anikó.

A csoport nyitott, a részvétel ingyenes. A Egészségfejlesztési Irodában kell jelentkezni, ahol egy állapotfelmérést követően két hónapra szóló bérletet adnak. Ezt egy újabb állapotfelméréssel lehet megújítani. Az irodában azt tapasztalják, hogy a rendszeres résztvevők izomzata erősödött, csökkent a zsírtömegük és fittebbek lettek. 

Papp Anikó nordic walking oktató: „Időskorban is meg kell mozgatni az ízületeinket, át kell mozgatni az ízületinket és ez egy nagyon kíméletes sport és kinn történik a szabadban, tehát nagyon biztonságos környezetet nyújt, meg csoportban sétálunk. Azt veszem észre, hogy sokan így tudnak kimozdulni ilyen ismeretlen helyeken, ha csoportosulunk, akkor így bátrabbak.” 

A nordic walking Finnországból származik, sífutók nyári edzésformájából alakult ki a 30-as években. Önálló sportágként 1997-ban mutatták be a nagyközönségnek. Hamar elterjedt, Európában, az Egyesült Államokban és Japánban a legnépszerűbb. Napjainkban ez a legdinamikusabban fejlődő tömegsport. A lehető legteljesebb egészségvédő hatást biztosítja extrém megterhelés nélkül, nem igényel különösen nagy anyagi ráfordítást, sportolói múlt nélkül könnyen elsajátítható.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus