+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 100 gólyával rendezték meg a Vajda-napokat
2022. szeptember 19. hétfő 15:53 - Keszthely
100 gólyával rendezték meg a Vajda-napokat
Diáknapokkal indították a tanévet a Vajda János Gimnáziumban. A hagyományos programon gólyákat avattak, vetélkedőt szerveztek, de tanár-diák focimeccs is volt. A közösségépítő esemény után gazdag tanévre számíthatnak a diákok. A 250 éves gimnáziumban több program is lesz.

Az ész mellett az erőre is szükség volt az idei Vajda-napokon. A hagyományos, tanév eleji diáknapokon most is vetélkedőre hívták az osztályokat. Volt kvíz és művészeti feladat is. A kétnapos rendezvényt a 11. C osztály szervezte meg.

„Nagyon jó a közösség, rengeteg a program és szerintem az, hogy ilyen fiatalon például megtapasztalhatjuk, hogy egy ilyen nagyszabású rendezvényt milyen megrendezni, ez is egy hatalmas lehetőség, nem minden középiskola nyújtja ezeket a lehetőségeket” - nyilatkozta Dencsi Blanka Anna, a szervező osztály tagja. 

Idén 100 gólya van a gimnáziumban. Közülük az egyik osztály hatévfolyamos képzésben vesz részt, így számukra már ismerős az intézmény. Fontos célkitűzés, hogy a kilencedikesek beilleszkedjenek az iskola közösségébe.

Horváth Szabolcs gólya: „Szerintem ez egy hatalmas nagy élmény. Testvérem is ide járt, ő mesélt róla mindig hogy milyen volt a Vajda-napok és ez nekem egy álom volt és úgy érzem, hogy egy álom valóra vált.”

A programon részt vesznek a tanárok is, így velük is jobban megismerkedhetnek az új tanulók. Az iskola vezetése büszke a hagyományokra, így fontos számukra ez a program. A szervező osztályt a szülők és az iskola is segítette a feladatban. A Vajda János Gimnáziumban korlátozásoktól mentes tanévben bíznak.

Varga Sz. Gábor iskolaigazgató: „Egy nagyon jó eljárásrend alakult ki gyakorlatilag, ami sokkal inkább az egyéni felelősségre, mint a közösségi zárásra épül. Én azt gondolom, hogy ez is tud egy erősítő dolog lenni. Nagyon sok mindent tervezünk, folyik még a 250. évfordulónk. Volt ünnepélyes tanévnyitónk, lesznek különböző háziversenyek, amelyek ebben a témában forognak és természetesen november 14-én a központi évfordulós rendezvényünk, úgyhogy azt gondolom, egy gazdag évnek nézünk elébe.”

Az emelkedő költségek miatt kevesebb külföldi utazást terveznek a gimnáziumban, de bíznak abban, hogy tavasszal újra elindíthatják a szabadidős és nyelvtanulást is segítő programokat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár