+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kiváló nyári szezont zárt a kastély
2022. szeptember 16. péntek 17:14 - Keszthely
Kiváló nyári szezont zárt a kastély
Rekordszámú látogató nézte meg a Helikon Kastélymúzeum kiállításait, rendezvényeit főszezonban. A kastély egész éven át nyitva tart, folyamatosan kínálnak programokat az érdeklődőknek. Az elmúlt időszakban több fejlesztés is végbe ment az intézményben. A vezetőség kiemelte, a jó csapatmunka is hozzájárul a sikerhez.

Számos koncertnek adott helyszínt idén is a Helikon Kastélymúzeum parkja. Többek között fellépett Szolnoki Péter, a Musicart Classic Koncertiroda művészei vagy például a 100 Tagú Cigányzenekar is. Népszerűek voltak a színházi estek. Minden évben elmaradhatatlan rendezvény a Régmúlt Idők Lovas Fesztiválja, ahol a paripák mellett a huszárság is főszerepet kapott. Többször szerveztek növénykiállítást, a pozsgások mellett a kaktuszok világával is megismerkedhettek a látogatók. A Helikon Kastélymúzeum parkja kedvelt helyszíne a különböző járművek találkozójának. Trike-osok, veteránautósok is itt mutatták be féltve őrzött kincseiket. A különböző tárlatokat is nagy számban nézték meg az érdeklődők. Ebben az évben a 2019-es adatokat is felülmúlták.

„Akkor mintegy 140.000 látogató érkezett csak a nyári időszakban a Helikon Kastélymúzeumba. Ezt jelentősen sikerült megfejelnünk. Valamivel több, mint 160.000 látogatót fogadtunk az idei nyáron a Helikon Kastélymúzeumban. És el tudjuk mondani, hogy mind az előszezoni időszakban, sőt még most is nagyon szépen érkeznek hozzánk a látogatók. Én azt gondolom, hogy meg fogjuk haladni azt a bűvös 250.000 látogatót is az idei évben összességében, sőt lehet, hogy megcsípjük a 260.000 látogatót is.” - ismertette Pálinkás Róbert igazgató.

Az elmúlt időszakban is számos fejlesztés valósult meg az intézményben. Az Építési és Beruházási Minisztérium támogatásával ezek a beruházások folytatódnak. Többek között elkezdődött egy komoly kutatás Fenékpuszta történetével kapcsolatban. Visszakapta eredeti funkcióját a tükörterem. Hazánk egyedülálló főúri ebédlőjét rendezték itt be.

A Helikon Kastélymúzeum ősszel sem zárja be kapuit. Csatlakoztak a Kulturális Örökség Napjaihoz, ami most hétvégén lesz. De többek között a Múzeumok Őszi Fesztiválja kapcsán is lesznek programok. A légimentős véradásra is lehet majd érkezni, illetve októberben a hagyományos esküvői nyílt napra is várják majd a házasulandókat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus