+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 2,7 millióan utaztak vonattal a Balatonhoz
2022. szeptember 15. csütörtök 16:32 - Keszthely
2,7 millióan utaztak vonattal a Balatonhoz
2,7 millióan utaztak vonattal a Balatonhoz az elő- és főszezonban. Ezzel a tavalyi, évtizedes rekordot is felülmúlta a MÁV. Keszthelyen is növekedett az utaslétszám, már most többen fordultak meg itt, mint tavaly egész évben. Szeptember 12-től már kevesebb vonat közlekedik a tóparti vasútvonalakon.

A balatoni főszezonban tavalyhoz képest nagyjából 29 százalékos volt az utasszám-növekedés. Még a járvány előtti utolsó évet, a 2019-es év forgalmát is meghaladta a MÁV a magyar tengernél. Keszthelyen is az a tendencia látszik, mint a Balaton egésze kapcsán.

Biber Anett, a MÁV szóvivője: „Már most látszik, hogy többen utaztak Keszthelyre, mint 2019-ben egész évben. 2019-ben egész évben körülbelül 305 ezren választották Keszthelyt induló, vagy érkező állomásként. Már az idei évben, augusztusig bezárólag 322 ezren utaztak Keszthely érintettségében, bármilyen útirányon.”

A legtöbb utas augusztusban volt Keszthelyen, csak ebben a hónapban meghaladta a 70 ezret a létszám.  Az elő- és főszezonban több mint 2,7 millióan utaztak vonattal a tóhoz, vagy onnan, illetve a balatoni állomások között.A jegyek többségét, 1,3 millió darabot már a MÁV alkalmazásban és a megújult Elvira felületén vásárolták meg az utasok. 

Az online felületek mellett automatákból is szívesen váltottak jegyet az utasok. A vasúttársaság a nyári szezon elején több Balaton-parti állomásra telepített ilyen berendezéseket. A készülékek száma így a térségben így már 37-re nőtt. A főszezonban a Balatont érintő utazásokra szóló jegyekből 510 ezret már automatákból váltottak meg. Ez csaknem háromszoros növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

A balatoni főszezon elmúltával szeptember 12-től már kevesebb vonat közlekedik a tóparti vasútvonalakon. A magyar tenger térsége a strandidőszakon kívül is egyre kedveltebb turisztikai célpont, ezért az év többi részében is ütemes menetrenddel – a nyárinál ugyan kevesebb járattal érhető el a Balaton.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus