+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sütni Jobb - bűnmegelőzés a mestercukrásszal
2022. szeptember 14. szerda 18:06 - Zalaszentgrót
Sütni Jobb - bűnmegelőzés a mestercukrásszal
Sütni jobb címmel valósított meg bűnmegelőzési programot a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. Állami gondozott fiatalok vehettek részt élménysütéseken. A program az RTL Klub Mestercukrász című gastroreality győztese, Sznopek Veronika iskolai bűnmegelőzési tanácsadó bevonásával valósult meg.

Állami gondozott és hátrányos helyzetű gyermekeknek közösségi élménysütést szerveztek egy pályázat keretében. Zala megyében hét kiválasztott lakásotthonban havonta rendszeresen, összesen húsz alkalommal tartották a foglalkozásokat. A program zárásaként Zalaszentgróton a fiatalok bemutatták tudásukat, a desszerteket ők készítették el.

Horváth Petra - állami gondozott: „Szeretek sütni, a konyhán is nagyon szeretek lenni, segíteni is nagyon szeretek. Hát tetszett az egész, ami volt, igazából olyan helyeken voltunk, ahol még nem is voltam, akkor a Veráék is nagyon kedvesek voltak velünk.”  

Az elkészült süteményeket mindenki megkóstolhatta a rendezvényen. Nem csak látványra voltak tetszetősek az ínycsiklandó falatok, hanem nagyon finomak is. A sütésben nem csak lányok, hanem fiúk is részt vettek.

Hegedüs László – állami gondozott: „Ki akartam próbálni, hogy milyen, és tök jól éreztem magam. Tényleg először azt hittem, hogy nem fog jó lenni, nem fog tetszeni, de nagyon tetszik és, ha úgy van, akkor szeretném is folytatni!"

A módszer a játszva tanulás volt, amit a gyermekek nagyon élveztek, hiszen a Mestercukrásszal közösen készítettek süteményeket. A rendezvényeken a bűnmegelőzési szolgálat munkatársai bűn- és balesetmegelőzési ismereteket adtak át a fiatalknak.

Sznopek Veronika –szóvivő, Zala Megyei Rendőr-főkapitányság: “Nekem a szívem csücske a Sütni Jobb program. Nagyon régóta szerettem volna valami olyan dolgot kitalálni, amiben tudom a bűnmegelőzést és a választott hobbimat, a szakmámat együtt gyakorolni. Szerettem volna személyes példámmal egy nagyon komoly példát mutatni a gyerekeknek, hogy merjenek álmodni, legyenek céljaik.”

A rendőrségnek kiemelten fontos, hogy megelőzzék a gyermekeltűnéseket. Ez a probléma főleg az állami gondoskodásban élő fiataloknál jellemző. Próbálják csökkenteni az estek számát, ennek egyik eszköze a Sütni Jobb program.

Tóth László – vezető, Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály:                                                    “Személyes példamutatással, és azzal, hogy tudtunk egy olyan személyt a program élére állítani, aki maga is állami gondoskodásban  nőtt fel, vagy kapcsolódott az állami gondoskodáshoz, tudunk egy irányt mutatni, hogy igenis érdemes küzdeni a célokért, igenis érdemes dolgozni és igenis tenni kell azért, hogy kiemelkedjünk, hiszen van egy élő példa rá, a kolléganőm, Sznopek Veronika.”

Az élménypedagógia eszközével nyerték el a rendőrök a diákok bizalmát, azt a távolságot, amely rendőr és állami gondozott gyermek között van, minél kisebbre szűkítették a közös élményekkel.

Vereckei Csaba Iván – főkapitány, Zala Megyei Rendőr-főkapitányság: “Remélem azt mindenki tudja, hogy mi nem csak üldözzük a bűnt, hanem legalább olyan lelkesen megpróbáljuk megelőzni is. Valamikor egy nagyon bölcs ember azt mondta, hogy a boldogság az gyakorlatilag az az elkerült bajokból tevődik össze. Megpróbálunk ennek a szellemében eljárni és azokon segíteni, akik bármilyen okból krízishelyzetbe kerültek." 

A főkapitányság munkatársai a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával ajándékokat adtak át a diákoknak. A rendezvény végén meglepetés műsorral a Delta zenekar szolgált a Sütni Jobb programban résztvevőknek.

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus