+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jubileumi Táncpanoráma
2022. szeptember 12. hétfő 19:02 - Keszthely
Jubileumi Táncpanoráma
Négy napon át a tánc kapta a főszerepet Keszthely kulturális életében. A Nemzeti Táncszínház és a Balaton Kongresszusi Központ és Színház közös szervezésében nagy sikerű gyermek előadással, kortárs és néptánc produkcióval zajlott a Táncpanoráma .

Keszthelyen a táncnak és táncművészetnek régóta hagyománya van. A Táncpanoráma is azt erősíti, hogy a mindennapjaink része legyen ez a művészeti ág. A tánc a lélek rejtett nyelve, fontos a város vezetésének is, hogy minél több program legyen a településen. A Pécsi Balett Carmen című előadása után, Manninger Jenő polgármester elismerést adott át társulatnak. "Keszthelyen jó hagyományai vannak a jó minőségű előadásoknak. Ez egy nemzetközi szintű Táncpanoráma, azt lehet mondani. Olyan eladók vannak, amelyek bárhol az országban, sőt Európában megállják a helyüket. Én örülök neki, hogy ilyen érdeklődés van, és ez is csak megerősíti, hogy tovább kell csinálni.” - mondta Manninger Jenő polgármester.

A fesztivál program második napján a Duda Éva Társulat Ramazuri című látványos kortárs előadását élvezhette a közönség. Az élő zenével kísért, speciális eszközök újszerűsége mellett a szellemes koreográfiákban a humor és a dráma egyaránt megjelent a színpadon." Az volt az én szándékom, amikor ezt az előadást létrehoztam, hogy a Covid ideje alatt olyan sokan olyan nehéz helyzetbe kerültünk a világon, és azt éreztem ha most valami alkotást elkezdünk, annak mindenképp nagyon pozitívnak, nagyon életigenlőnek, derűsnek, kedvesnek, feltöltőnek kell lennie. Úgyhogy evvel a szándékkal fogtam bele és egy ilyen vagány címet adtunk neki, hogy Ramazuri, amiben van egy kis felfordulás, egy kis cirkusz, egy kis rumli."- mondta el a társulat vezetője, Duda Éva.

A záró előadáson Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója köszönte meg a két évtizedes együttműködést.

A 20. Táncpanorámán a Magyar Állami Népi Együttes a premiert követően Keszthelyen mutatta be Ünnep című műsorát fergeteges előadásban, amelyben a Kárpát-medencében élő magyarság tradicionális kultúrája elevenedett meg egy régi mesén keresztül."Mindenféle ünnep van  a világunkban és itt most nem csak a hagyományunkban, tradíciókban ránk öröklött ünnepekre gondolok, hanem az állami ünnepekre, vagy az egyházi ünnepekre és ezek közül jó néhányat idézünk meg ebben az előadásban. Nem törekszünk teljességre. Szubjektív a válogatás."- adott tájékoztatást Mihályi Gábor az együttes vezetője.

A Táncpanoráma zárásaként Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere nyitotta meg a  Balaton Színházban azt a kiállítást, ami az 1952 alakult   Magyar Állami Népi Együttes életét mutatja be. A kiállítás október 9-ig látogatható.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus