+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egyetemi díszdiplomákat adtak át a tanévnyitón
2022. szeptember 5. hétfő 15:19 - Keszthely
Egyetemi díszdiplomákat adtak át a tanévnyitón
Egyetemi díszdiploma átadó-, és tanévnyitó ünnepséget tartottak a Balaton Színházban. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus vezetése vas, gyémánt és arany okleveles gazdászait köszöntötte, majd kitüntetéseket adtak át. Az elsőéves hallgatók ünnepélyes esküt tettek.

Gyuricza Csaba, a Georgikon Campus rektora köszöntötte az ünnepelteket. Nagy Bálint államtitkár köszöntőjében elmondta, hogy büszkék lehetünk történelmi múltunkra, a 775 éves Keszthely, a 250. évfordulós Vajda János Gimnázium és a 225 esztendős Georgikon egyetem miatt. Rózsa Lászó Campus főigazgató hangsúlyozta, hogy soha olyan fejlődés nem volt a magyar agárár történetben, mint az elmúlt 50-60 évben. Ez pedig a díszdiplomásoknak köszönhető.

Rózsa László – campus-főigazgató, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus:                                         „Díszdiplomát átvevő mérnökeinket köszöntjük, akkor az első szó, akkor az mindenképpen a köszöneté. Köszöntet mondok az egyetem vezetése nevében, a jogelőd intézmény képviseletében egyúttal azért a munkáért, amit éveken, évtizedeken keresztül végeztek a magyar agrárium, a magyar élelmiszer-gazdaság érdekében.”

A tanévnyitón az ifjú gazdászjelöltek előtt adták át az öreggazdászoknak 70 év szolgálatáért a Vas-, 60 esztendő munkáért a Gyémánt, 50 év tevékenységéért az Arany díszokleveleket. A jubilálók nevében Matus József arany díszdiplomás gazdász mondott köszönetet.

Matus József – arany díszdiplomás közgazdász: „Találkozni, emlékezni, örülni egymásnak és átvenni díszdiplománkat ez a mai nap célja. Újra együtt lenni, visszaidézni a régmúltat, megosztani egymással örömeinket és az almamáterünkben, ha csak pár percre is ismét keszthelyi gazdásznak érezni magunkat, hiszen ezért jöttünk.”   

A hagyományok szerint az első évfolyamos hallgatók tettek fogadalmat. Manninger Jenő polgármester köszöntője után átadták a Bakonyi Károly-díjat. Az elismerést kiemelkedő tudományos és kulturális tevékenységéért Dr. Kondorosy Előd egyetemi tanár és Szabó Péter campus-főigazgató helyettes vette át. A Belák Sándor akadémikus emlékére alapított kitüntetést, a tudományos, oktatási és szakmai közéleti munkájáért Dr. Tóth Zoltán egyetemi docensnek ítélték. Idén a Jó Tanuló – Jó Sportoló elismerést Szabó Marcell, osztatlan agrármérnök szakos hallgató érdemelte ki. József nádor, az 1797-ben tett látogatásának emlékére vert érmén olvasható jelmondattal kívántak eredményes tanulást a hallgatóknak. “Úgy élj, emlékezzél, hogy a mi becsületünk őrzője vagy!”

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus