+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / További fejlesztések várhatók a Georgikonon
2022. szeptember 5. hétfő 15:02 - Keszthely
További fejlesztések várhatók a Georgikonon
A már elkészült, valamint a folyamatban lévő és tervezett fejlesztéseket nézte át a MATE és Keszthely vezetése. A Georgikon az elmúlt években folyamatosan fejlődött, új burgonyatárolót, klímakamrát építettek és tervben van a sportpálya megújítása is. Az seményen részt vett dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora is.

A bejárás az egyetem sportpályáján kezdődött. A létesítményt nem csak a hallgatók, hanem a keszthelyi atléták és a város lakossága is használhatja. Régi terv a pálya felújítása, ez vélhetően a közeljövőben meg fog történni. Ugyanakkor bővül a használók köre is, hiszen a Haladás SE is itt fog edzeni. A MATE célja az, hogy egy mai igényeknek megfelelő campus jöjjön létre Keszthelyen.

„Most tekintjük át az egész egyetemen, tehát a magyar Agrár- és Élettudományi egyetem valamennyi campusán, hogy azt az infrastruktúrát, ami összességében egy túlburjánzott infrastruktúra, azt igazítsuk a mai hallgatói létszámokhoz, oktatói, kutatói létszámokhoz. ez a következő időnek a munkája. Ezeket részben már elkezdtük, azokat az ingatlanokat, amelyek nem szükségesek a fenntartáshoz, a működtetéshez, azok vagy más funkciót kapnak vagy értékesítjük, és kialakítunk egy kompakt campust itt Keszthelyen is.” - tájékoztatott dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora.

A burgonyatárolót már tavaly megépítették, hamarosan teljesen elkészül. Az új létesítményben már javában zajlik a munka. A Georgikon fejlesztése Keszthely városának is fontos. A település vezetése szeretné, ha a lakosság is tudna azokról a beruházásokról, amelyek megvalósultak vagy a jövőben készülnek majd el.      

„Az lenne a fontos, hogy ez megvalósuljon, mert ennek eredménye kell, hogy legyen, de mi nyilván azt szeretnénk, hogy a városlakók is tudjanak erről, hogy az egyetem fejlődik. Különösen azért, mert belül most csak azt látni, hogy van egy elhagyott terület a Deák Ferenc utcában, ahonnan kiköltözött az egyetem, az egyetemi kutatás azért, mert az az épület már nagyon rossz állapotban volt. Ezek pont döntően itt a biotechnológiai kutatóközpontban találhatók meg.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Több fejlesztés is zajlik párhuzamosan, így a közeljövőben várhatóan több átadó is lesz. A Georgikonon kiemelten fontos a kutatás, így ez a terület jelentős hangsúlyt kap. Ugyanakkor az oktatási infrastruktúra fejlesztésére is figyelmet fordítanak.

„Azért dolgozunk rektor úrral, polgármester úrral és az egyetemnek a főigazgató urával is, hogy ezeket a fejlesztéseket a jövőben is meg tudjuk valósítani annak érdekében, hogy a város és az egyetem közötti kapcsolat még tovább tudjon erősödni. Mindez által mind a MATE-nak, mind pedig a városnak a jó hírnevét tovább szeretnénk öregbíteni. Ahhoz, hogy ez meg tudjon valósulni, a szakmai tartalom mellett nagyon fontosak azok a fajta infrastrukturális fejlesztések, amik nyilván a szakmai munkát és a szakmai tudás minél jobb elmélyítését teszik lehetővé.” - tette hozzá Nagy Bálint, beruházásokért felelős államtitkár.

A vezetőség célja, hogy az egyetem és a város lakosságának az élete minél szorosabban összefonódjon.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus