+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / További fejlesztések várhatók a Georgikonon
2022. szeptember 5. hétfő 15:02 - Keszthely
További fejlesztések várhatók a Georgikonon
A már elkészült, valamint a folyamatban lévő és tervezett fejlesztéseket nézte át a MATE és Keszthely vezetése. A Georgikon az elmúlt években folyamatosan fejlődött, új burgonyatárolót, klímakamrát építettek és tervben van a sportpálya megújítása is. Az seményen részt vett dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora is.

A bejárás az egyetem sportpályáján kezdődött. A létesítményt nem csak a hallgatók, hanem a keszthelyi atléták és a város lakossága is használhatja. Régi terv a pálya felújítása, ez vélhetően a közeljövőben meg fog történni. Ugyanakkor bővül a használók köre is, hiszen a Haladás SE is itt fog edzeni. A MATE célja az, hogy egy mai igényeknek megfelelő campus jöjjön létre Keszthelyen.

„Most tekintjük át az egész egyetemen, tehát a magyar Agrár- és Élettudományi egyetem valamennyi campusán, hogy azt az infrastruktúrát, ami összességében egy túlburjánzott infrastruktúra, azt igazítsuk a mai hallgatói létszámokhoz, oktatói, kutatói létszámokhoz. ez a következő időnek a munkája. Ezeket részben már elkezdtük, azokat az ingatlanokat, amelyek nem szükségesek a fenntartáshoz, a működtetéshez, azok vagy más funkciót kapnak vagy értékesítjük, és kialakítunk egy kompakt campust itt Keszthelyen is.” - tájékoztatott dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora.

A burgonyatárolót már tavaly megépítették, hamarosan teljesen elkészül. Az új létesítményben már javában zajlik a munka. A Georgikon fejlesztése Keszthely városának is fontos. A település vezetése szeretné, ha a lakosság is tudna azokról a beruházásokról, amelyek megvalósultak vagy a jövőben készülnek majd el.      

„Az lenne a fontos, hogy ez megvalósuljon, mert ennek eredménye kell, hogy legyen, de mi nyilván azt szeretnénk, hogy a városlakók is tudjanak erről, hogy az egyetem fejlődik. Különösen azért, mert belül most csak azt látni, hogy van egy elhagyott terület a Deák Ferenc utcában, ahonnan kiköltözött az egyetem, az egyetemi kutatás azért, mert az az épület már nagyon rossz állapotban volt. Ezek pont döntően itt a biotechnológiai kutatóközpontban találhatók meg.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Több fejlesztés is zajlik párhuzamosan, így a közeljövőben várhatóan több átadó is lesz. A Georgikonon kiemelten fontos a kutatás, így ez a terület jelentős hangsúlyt kap. Ugyanakkor az oktatási infrastruktúra fejlesztésére is figyelmet fordítanak.

„Azért dolgozunk rektor úrral, polgármester úrral és az egyetemnek a főigazgató urával is, hogy ezeket a fejlesztéseket a jövőben is meg tudjuk valósítani annak érdekében, hogy a város és az egyetem közötti kapcsolat még tovább tudjon erősödni. Mindez által mind a MATE-nak, mind pedig a városnak a jó hírnevét tovább szeretnénk öregbíteni. Ahhoz, hogy ez meg tudjon valósulni, a szakmai tartalom mellett nagyon fontosak azok a fajta infrastrukturális fejlesztések, amik nyilván a szakmai munkát és a szakmai tudás minél jobb elmélyítését teszik lehetővé.” - tette hozzá Nagy Bálint, beruházásokért felelős államtitkár.

A vezetőség célja, hogy az egyetem és a város lakosságának az élete minél szorosabban összefonódjon.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus