+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Motivációról és etikátlanságról szólt az előadás
2022. augusztus 31. szerda 19:01 - Keszthely
Motivációról és etikátlanságról szólt az előadás
A munkahelyi viselkedésről, a motivációról és a zűrzavar megoldásáról tartott képzést televíziónk munkatársainak Pilát Gábor. Az író-előadó nem először látogatott el hozzánk, korábban stúdiónkban is vendégül láthattuk. Előadása rávilágított többek között a kiégés veszélyeire, valamint a felelősség és a felelősségvállalás különbségére is.

A burnout szindróma, vagy más néven kiégés bárkit elérhet a munkahelyén. Az, aki állandóan ugyanazt végzi éveken, évtizedeken keresztül, szinte biztosan kimerül fizikailag, érzelmileg és mentálisan is. Ez nem csak a munka minőségének rovására megy, akár egészségkárosodás is kialakulhat. Ezt azonban meg tudja előzni, ha a motivációnkat fenn tudjuk tartani.

Programigazgatónk, Manninger Beáta meghívására érkezett Pilát Gábor televíziónkhoz, hogy előadást tartson a motivációról és a stabilitásról. Az író-előadó és egyben tréningvezető évtizedek óta tart cégeknek is szervezetfejlesztést. Előadásai felnyitják a szemeket arra, hogy senki sem kivétel, bárkinél előfordulhat motiválatlanság, rosszabb esetben etikátlanság. A feladatok kiosztása nélkül pedig elkerülhetetlen a fejetlenség egy-egy cégnél.

„Minél nagyobb a cég, annál nagyobb a zűrzavar. Úgyhogy én azt gondolom, hogy a lefektetett játékszabályok nélkül, anélkül, hogy mondjuk kitisztázzák a posztokat, feladatokat, felelősségköröket a megfelelő ember kerüljön a megfelelő helyre mindezek nélkül egy kicsit sarkosan azt mondom, de mégis van áthallás, az egy kicsit olyan mint taxi nélkül taxizni. Hogy csinálunk valamit, meg haladunk, de olyan bizonytalan a célba érés.”

Pilát Gábor ismertette a motivációs szinteket és az etikátlanság spirálját is. A nyitott ciklusok megszűntetésére is mutatott megoldásokat stábunknak. Hangsúlyozta, fontos, hogy felismerjék egy cégnél a problémákat. Innentől pedig el kell jutni a gyakorlati megoldásokhoz is.

„Mi nem 2-3-500 fős multinacionális vállalat vagyunk. Tehát tényleg néhány embernek kell napi szinten a saját munkáját összekoordinálnia. Még ez is néha nehezen szokott menni. Nem rossz szándékból, nem rossz indulatból nehéz néha koordinálni. Azt gondolom, hogy olyan dolgokra világított rá Pilát Gábor, amit lehet, hogy tudtunk, de nem tudatosítottunk. És nagyon egyszerűen bevezethetőek a hétköznapokba. Látszólag egyszerűen. Tehát nem kell hozzá anyagi forrás.” - fogalmazott Regman Karola programigazgató-helyettes.

Pilát Gábor arra is felhívta a figyelmet, hogy minden döntés eredetileg rajtunk áll. Ezt időben felismerve könnyebben változtathatunk a megrögzött szokásokon. Ellenkező esetben egy idő után a döntés lehet, hogy nélkülünk születik meg.

 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár