+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bogarasok találkoztak Gyenesdiáson
2022. augusztus 30. kedd 12:21 - Gyenesdiás, Szigliget
Bogarasok találkoztak Gyenesdiáson
Bogarasok találkoztak Gyenesdiáson. 2014 óta évente egyszer, augusztus utolsó hetében tartják a Volkswagen Bogaras balatoni nyárbúcsúztatót.

Ötvenöt, többségében Bogár, és néhány transzporter vett részt a programon. Rendkívül jó hangulatban készülődtek a kirajzáshoz a különleges autók tulajdonosai. De, hogy milyen ember a Bogár tulajdonos?

Nagy Zoltán - főszervező: „Nagyon egyszerű a válaszom, így is bogaras, meg így is bogaras. Szóval aki egyszer beül egy bogárba, vesz magának egy bogarat, az életben sem tudja elhagyni. De hát annyira meglehet szeretni ezeket az autókat, hogy tényleg az ember bogaras lesz tőle.”  

A Bogarak minden típusához van megfelelő alkatrész ellátottság. De törődést igényelnek a nem mai darabok. Csóti László Kerepesről érkezett a rendezvényre. Először vett részt a találkozón. Régi álma valósult meg, amikor be tudta szerezni a vágyott gépjárművet.  

Csóti László – Bogár tulajdonos: “Ez egy ’96-os mexikói gyártású bogár. Egy kicsit kilóg a sorból a sok idős autó közül. Már injektoros, katalizátoros. Ennek igazából a számomra nagy értéke, hogy ez Magyaroszágon került forgalomba először. Ez nem behozott autó, ezt így hozta az importőr, itt volt forgalomba helyezve. És igazából én már a második gazdája vagyok. Úgy került hozzám, mindössze tizennégyezer km van a járműben.”  

A kirajzás után Gyenesdiáson vonultak fel a bogarak és traszporterek. Onnan Szigligetre hajtottak, megkerülték a várat. Aztán irány vissza Gyenesdiásra. Nagy feltűnést keltettek a Volkswagenek, bármerre is jártak, mindenhol mosolyt csaltak az emberek arcára, mikor elhaladtak mellettük, és dudáltak nekik. A szervezők jövőre is várják a bogarasokat Gyenesdiásra.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár