+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 25 éves a Tátika Népdalkör
2022. augusztus 29. hétfő 18:10 - Cserszegtomaj
25 éves a Tátika Népdalkör
25 éves a Cserszegtomaji Tátika Népdalkör. A községben élő asszonyok, lányok alapították, azért, hogy a népdalkincset megismerjék és továbbadják a felnövekvő nemzedéknek. Az évek során férfiak is csatlakoztak a csapathoz.

Napjainkban már vegyeskórusként lépnek fel a Népdalkör tagjai különböző rendezvényeken. Már nem csak népdalokat énekelnek, széles repertoárból választják ki a dalokat.

Koroncz Katalin – vezető, Cserszegtomaji Tátika Népdalkör: „A nagymamákkal már jönnek az unokák, de reméljük, hogy sikerülni fog majd velük is megkedveltetni . Már most is van három darab kisunoka, aki elkísér bennünket és tanulgatják. Fülelnek, hallgatnak, próbákra eljárnak. Egyelőre színpadra még csak kettő merészkedett, de reméljük, hogy majd a harmadik is fog.”

A születésnapra több baráti Népdalkört meghívtak. A fellépők nem csak énekeltek, hanem verset szavaltak, illetve paródiákat is előadtak. Hét fő alkotja a Csobánc Népdalkört.

Kócs Ida - vezető, Csobánc Népdalkör: „2003-ban alakultunk, rendszeres házigazdái vagyunk a környékbeli rendezvényeknek, fesztiváloknak. Minden évben mi rendezzük a Balaton-felvidéki Pünkösdi Kórustalálkozót, amelyet immár 18. alkalommal rendeztük meg az idén. Hat évig házigazdái voltunk a Katonadal Fesztiválnak. Nagyon szívesen megmérettetjük magunkat a minősítő versenyeken, ahol több arany- és kiemelt minősítéssel büszkélkedhetünk. 2016-ban megkaptuk a Tapolca VárosiKözművelődésért kitüntetést.”

A Zalavári Kulturális és Hagyományőrző Csoport tagjai régóta járnak Cserszegtomajra, a barátságok évek óta töretlen.

Kuruczné Szabó Henrietta – vezető-helyettes, Zalavári Kulturális és Hagyományőrző Csoport:                                                    „Most is örültünk ennek a meghívásnak, főleg, hogy ezt a jelenetet elhozhattuk, amit áprilisra tanultunk Várvölgyre, teljesen új. Még hoztunk egy táncot is, ami ilyen country zene lesz. Ezekkel szeretnénk feldobni ezt a napot.

A vidám hangulatú kulturális műsor után babgulyással és palacsintával vendégelték meg a résztvevőket, és a közönséget.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Február 18-án ismét maskarások lepik el a várost, de az óvodákban már megkezdődtek a mulatságok.
 
Ovis szombatot tartottak a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában
 
Már jegesedik a Balatonon, de még vékony a jégréteg.
 
Az elismerést az 5. BorÉRT konferencián vehette át Novák Ferenc polgármester.
 
A házassági kedv jó, a születések felülmúlják a halálozást, mégis fogy a keszthelyi népesség.
 
Sokszor kellett a tűzoltóknak kivonulniuk a szombati szélvihar miatt keletkezett károk mentesítésére.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus