+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Eredményes szezont zárt a rendőrség
2022. augusztus 23. kedd 15:49 - Keszthely
Eredményes szezont zárt a rendőrség
21. szezonját zárta a Bűnmegelőzési Iroda. Az Asbóth iskola rendészeti szakos diákjai és más középiskolák tanulói 7 héten át teljesítettek szolgálatot a Városi Strand bejáratánál. Az összehangolt bűnmegelőzési tevékenységnek köszönhetően az idén nem volt sem strandi lopás, sem autófeltörés Keszthelyen.

A diákok nem csak a városi, hanem a Libás és a Helikon Strandon is tevékenykedtek. Az ide érkező turistákat és a helyi lakosokat is tájékoztatták, hogy mit tehetnek vagyontárgyaik védelmében. 

„Úgy gondolom, hogy jól telt minden, mert semmi probléma nem volt. Úgy gondolom, hogy jól zárult ez az év is, a tavalyihoz képest jobb lett, ahogy hallottuk az előbb. Igazából örülök, hogy itt lehettem.” - mondta egy diák, Gervald Virág.

A fiatalokat a rendőrség munkatársai is segítették. A nyári szezon alatt miniakciókat, különböző programokat szerveztek. Működött a BikeSafe regisztráció is. A rendőrök úgy látják, Keszthelyen megvalósult a bűnmegelőzés hármas egysége.        

„Ahhoz, hogy sikeresen tudjunk tevékenykedni, ahhoz mindenféleképpen szükség van az önkormányzat, az állampolgárok és a rendőrség összefogására, hiszen a bűnmegelőzés három pilléren nyugszik. Ennek a három pillérnek meg kell lenni ahhoz, hogy eredményes munkát tudjunk ellátni.” - emelte ki Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője.

Keszthely bűnmegelőzési mutatói az elmúlt években is jók voltak. A rendőrség az idén három fő célt tűzött maga elé: láthatóbb jelenlét, aktív bűnmegelőzés és segítségnyújtás. Az egyenruhások beszámolói szerint ezek nagyon jó eredménnyel valósultak meg.

„Egy markáns csökkenés következett be a vagyon elleni bűncselekmények ismertté válásában itt Keszthely városában. Ami külön pozitívum, hogy a nyári turisztikai szezonban nem volt strandi lopás, nem volt a közvetlen környezetben lévő parkolókban gépkocsi lopás, gépkocsi feltörés, illetve gépkocsiból történő egyéb vagyon elleni jogsértés sem.” - emelte ki Dr. Andor László, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője.

A Bűnmegelőzési Iroda működését Keszthely önkormányzata is támogatja. A városvezetés kiemelten fontosnak tartja a turisták és a lakosok biztonságát. Manninger Jenő, Keszthely polgármestere kiemelte, a rendőri jelenlét már önmagában is visszatartó erő a bűnözőknek.

„Ahol biztonság van, oda a turisták is jobban jönnek. Azt lehet mondani, hogy Magyarország biztonságos, de különösen azt is szeretnénk kiemelni, hogy konkrétan a Balaton és Keszthely is egy nagyon biztonságos hely, ez így is volt. Szinte hihetetlen az az adat, amit mondanak, hogy gyakorlatilag nem volt lopás a keszthelyi strandokon. Ez volt végül is a cél.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

Keszthely vezetése, valamint a megyei és helyi rendőrkapitányságok munkatársai köszönetet mondtak a diákoknak a hatékony munkáért. Helytállásukat ajándékkal is elismerték.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus