+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Eredményes szezont zárt a rendőrség
2022. augusztus 23. kedd 15:49 - Keszthely
Eredményes szezont zárt a rendőrség
21. szezonját zárta a Bűnmegelőzési Iroda. Az Asbóth iskola rendészeti szakos diákjai és más középiskolák tanulói 7 héten át teljesítettek szolgálatot a Városi Strand bejáratánál. Az összehangolt bűnmegelőzési tevékenységnek köszönhetően az idén nem volt sem strandi lopás, sem autófeltörés Keszthelyen.

A diákok nem csak a városi, hanem a Libás és a Helikon Strandon is tevékenykedtek. Az ide érkező turistákat és a helyi lakosokat is tájékoztatták, hogy mit tehetnek vagyontárgyaik védelmében. 

„Úgy gondolom, hogy jól telt minden, mert semmi probléma nem volt. Úgy gondolom, hogy jól zárult ez az év is, a tavalyihoz képest jobb lett, ahogy hallottuk az előbb. Igazából örülök, hogy itt lehettem.” - mondta egy diák, Gervald Virág.

A fiatalokat a rendőrség munkatársai is segítették. A nyári szezon alatt miniakciókat, különböző programokat szerveztek. Működött a BikeSafe regisztráció is. A rendőrök úgy látják, Keszthelyen megvalósult a bűnmegelőzés hármas egysége.        

„Ahhoz, hogy sikeresen tudjunk tevékenykedni, ahhoz mindenféleképpen szükség van az önkormányzat, az állampolgárok és a rendőrség összefogására, hiszen a bűnmegelőzés három pilléren nyugszik. Ennek a három pillérnek meg kell lenni ahhoz, hogy eredményes munkát tudjunk ellátni.” - emelte ki Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője.

Keszthely bűnmegelőzési mutatói az elmúlt években is jók voltak. A rendőrség az idén három fő célt tűzött maga elé: láthatóbb jelenlét, aktív bűnmegelőzés és segítségnyújtás. Az egyenruhások beszámolói szerint ezek nagyon jó eredménnyel valósultak meg.

„Egy markáns csökkenés következett be a vagyon elleni bűncselekmények ismertté válásában itt Keszthely városában. Ami külön pozitívum, hogy a nyári turisztikai szezonban nem volt strandi lopás, nem volt a közvetlen környezetben lévő parkolókban gépkocsi lopás, gépkocsi feltörés, illetve gépkocsiból történő egyéb vagyon elleni jogsértés sem.” - emelte ki Dr. Andor László, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője.

A Bűnmegelőzési Iroda működését Keszthely önkormányzata is támogatja. A városvezetés kiemelten fontosnak tartja a turisták és a lakosok biztonságát. Manninger Jenő, Keszthely polgármestere kiemelte, a rendőri jelenlét már önmagában is visszatartó erő a bűnözőknek.

„Ahol biztonság van, oda a turisták is jobban jönnek. Azt lehet mondani, hogy Magyarország biztonságos, de különösen azt is szeretnénk kiemelni, hogy konkrétan a Balaton és Keszthely is egy nagyon biztonságos hely, ez így is volt. Szinte hihetetlen az az adat, amit mondanak, hogy gyakorlatilag nem volt lopás a keszthelyi strandokon. Ez volt végül is a cél.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

Keszthely vezetése, valamint a megyei és helyi rendőrkapitányságok munkatársai köszönetet mondtak a diákoknak a hatékony munkáért. Helytállásukat ajándékkal is elismerték.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus