+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A kaktuszok voltak főszerepben
2022. augusztus 23. kedd 15:43 - Keszthely
A kaktuszok voltak főszerepben
Kaktuszkiállítást és vásárt szerveztek a Helikon Kastélymúzeumban. A hétvégére 7 kiállító hozta el a különleges növényeket. Az egészen apróktól kezdve a nagyokig mindent megtalált a közönség.

Augusztus 20-án több mint 7500 látogató nézte meg a Helikon Kastélymúzeum kiállításait. A nemzeti ünnep miatt ingyenesen lehetett látogatni az intézményt. Többen fedezték fel a Pálmaházat is, melynek kertjében rendezték a kaktuszkiállítást és vásárt.

„Nagyon tetszett a kiállítás, több helyszínen is voltunk. Végignéztük a Festetics-kastélynak a kiállítását, a vadász kiállításon voltunk, megnéztük a madárkiállítást és most a végén jöttünk el ide a növényekhez. Nagyon szeretjük a növényeket, a hibiszkusz az egyik kedvencünk. Nagyon sok szép színben megtalálható itt és egy kaktuszt vásároltunk most, semmi mást. Messziről jöttünk egyébként Szegedről, úgyhogy ezért nem vásároltunk most többet.” - mondta el Lovász Krisztina.

Az ismertebbek  mellett több különlegességgel is készültek a kiállítók. Először szervezett háromnapos rendezvényt ebben a tematikában a múzeum. A gyűjtőknek is szeretnének kedvezni ezzel a programmal. Sokan ugyanis a ritka fajták miatt látogatják a hasonló eseményeket.

„A gyűjtők némelyike hozott olyan kuriózumokat, amit nem mindenhol lehet megtalálni. Tehát általában csak ezeken a kiállításokon lehet beszerezni és itt is ritkán.” - ismertette Verkman Bertalan kertészmérnök.

A Helikon Kastélymúzeum tapasztalatai szerint egyre népszerűbbek a kaktuszok, többen választják szuvenírnek is. A Pálmaházban 7-800 féle kaktusz nézhető meg egész évben. 2000 darabnál is több található itt, ezt a számot folyamatosan bővítik.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A medvék is előbújtak a barlangokból, megjósolták az időt.
 
A január 26-i testületi ülésen a többség jóváhagyta azt a határozatot, amely áremelésről szólt.
 
Több szempontból is megújul Keszthely közkedvelt fesztiválja, amely július elején várja a közönséget.
 
Kutató-mentő készülék beszerzésén dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A halál megszelídítéséről, az emberi méltóságról, a Magyar Hospice Alapítvány küldetéséről beszélgettek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus