+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jó időt mentek a vitorlások
2022. augusztus 22. hétfő 18:45 - Keszthely
Jó időt mentek a vitorlások
Jó időt mentek az István a király Kupa a Bősz Adrián Borászat Nagydíjáért résztvevői. A vitorlások jól érezték magukat az idei megmérettetésen is. Bár az időjárás előrejelzés viharosabb időt jósolt, ennek ellenére összesen mintegy 200 fő 66 hajóval nevezett a megmérettetésre.

A bizonytalan időjárás ellenére is elstartoltak a vitorlások az István a király kupán. Az előrejelzések azt mutatták, hogy a versenyt biztonságosan meg lehet tartani. Előzetesen többen neveztek, ám a felhős idő miatt volt, aki visszalépett. Többeket azonban ez sem tántoríthatott el.

„Én Zalakarosról jöttem. Nekem ez az első ilyen versenyen. Nem voltam még ezen a kupán. Igazából ekkora szabású vitorlásversenyen egyáltalán nem voltam, úgyhogy én első bálozó vagyok.” - osztotta meg Horváth Zsolt.

Jó szelük volt a versenyzőknek. Ügyesen kellett taktikázni a legénységnek, hogy minél gyorsabban tudjanak haladni. A felnőttek mellett az utánpótláskorúak is megmutatták tehetségüket.

„Nagyon jó volt a pálya. És igaz, hogy spontán jött, de nekem nagyon tetszett ez a hirtelen fordulat a versenyben.” - mondta el Gárdos Abigél.

A hajók gyorsan megtették a Keszthelyi-öböltől a Vonyarcvashegynél található bójáig, majd vissza a kiindulópontig tartó utat. A szervezők szerint minden várakozást felülmúlt az idei verseny.

"Egy könnyen teljesíthető pályát tűzünk ki, ami nem annyira technikás a vitorlázók számára. Ennek ellenére a jó Isten beleszólt a programba és a félszelesnek tűnő pályán bizony voltak rohamos szakaszok is. Úgyhogy azt kell, hogy mondjam, hogy megpróbálta a vitorlázók tudását a pálya.” - összegzett Gárdos Péter, a Keszthelyi Túravitorlás Club elnöke.

Keszthely életében mindig fontos szerepet játszott a vitorlázás. Ennek egyik bizonyítéka, hogy az István a király kupát több évtizede megrendezik.

„Rengeteg olyan ember van, aki nagyon jól vitorlázik és azoknak kell egy-egy ilyen verseny. Ezt nyújtja itt tulajdonképpen évente ez a lehetőség ilyenkor augusztus 20-án is. Úgyhogy azért gratulálok mindenkinek, aki részt vett és hát leginkább a győzteseknek.” - fogalmazott Manninger Jenő polgármester.

Több kategóriában hirdetettek győztest szombaton a kora esti órákban. Hajóosztály és korosztály szerint is dobogóra állhattak a legjobbak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus