+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jó időt mentek a vitorlások
2022. augusztus 22. hétfő 18:45 - Keszthely
Jó időt mentek a vitorlások
Jó időt mentek az István a király Kupa a Bősz Adrián Borászat Nagydíjáért résztvevői. A vitorlások jól érezték magukat az idei megmérettetésen is. Bár az időjárás előrejelzés viharosabb időt jósolt, ennek ellenére összesen mintegy 200 fő 66 hajóval nevezett a megmérettetésre.

A bizonytalan időjárás ellenére is elstartoltak a vitorlások az István a király kupán. Az előrejelzések azt mutatták, hogy a versenyt biztonságosan meg lehet tartani. Előzetesen többen neveztek, ám a felhős idő miatt volt, aki visszalépett. Többeket azonban ez sem tántoríthatott el.

„Én Zalakarosról jöttem. Nekem ez az első ilyen versenyen. Nem voltam még ezen a kupán. Igazából ekkora szabású vitorlásversenyen egyáltalán nem voltam, úgyhogy én első bálozó vagyok.” - osztotta meg Horváth Zsolt.

Jó szelük volt a versenyzőknek. Ügyesen kellett taktikázni a legénységnek, hogy minél gyorsabban tudjanak haladni. A felnőttek mellett az utánpótláskorúak is megmutatták tehetségüket.

„Nagyon jó volt a pálya. És igaz, hogy spontán jött, de nekem nagyon tetszett ez a hirtelen fordulat a versenyben.” - mondta el Gárdos Abigél.

A hajók gyorsan megtették a Keszthelyi-öböltől a Vonyarcvashegynél található bójáig, majd vissza a kiindulópontig tartó utat. A szervezők szerint minden várakozást felülmúlt az idei verseny.

"Egy könnyen teljesíthető pályát tűzünk ki, ami nem annyira technikás a vitorlázók számára. Ennek ellenére a jó Isten beleszólt a programba és a félszelesnek tűnő pályán bizony voltak rohamos szakaszok is. Úgyhogy azt kell, hogy mondjam, hogy megpróbálta a vitorlázók tudását a pálya.” - összegzett Gárdos Péter, a Keszthelyi Túravitorlás Club elnöke.

Keszthely életében mindig fontos szerepet játszott a vitorlázás. Ennek egyik bizonyítéka, hogy az István a király kupát több évtizede megrendezik.

„Rengeteg olyan ember van, aki nagyon jól vitorlázik és azoknak kell egy-egy ilyen verseny. Ezt nyújtja itt tulajdonképpen évente ez a lehetőség ilyenkor augusztus 20-án is. Úgyhogy azért gratulálok mindenkinek, aki részt vett és hát leginkább a győzteseknek.” - fogalmazott Manninger Jenő polgármester.

Több kategóriában hirdetettek győztest szombaton a kora esti órákban. Hajóosztály és korosztály szerint is dobogóra állhattak a legjobbak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus