Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Jó időt mentek a vitorlások
2022. aug. 22. hétfő | Keszthely
Jó időt mentek a vitorlások
Jó időt mentek az István a király Kupa a Bősz Adrián Borászat Nagydíjáért résztvevői. A vitorlások jól érezték magukat az idei megmérettetésen is. Bár az időjárás előrejelzés viharosabb időt jósolt, ennek ellenére összesen mintegy 200 fő 66 hajóval nevezett a megmérettetésre.

A bizonytalan időjárás ellenére is elstartoltak a vitorlások az István a király kupán. Az előrejelzések azt mutatták, hogy a versenyt biztonságosan meg lehet tartani. Előzetesen többen neveztek, ám a felhős idő miatt volt, aki visszalépett. Többeket azonban ez sem tántoríthatott el.

„Én Zalakarosról jöttem. Nekem ez az első ilyen versenyen. Nem voltam még ezen a kupán. Igazából ekkora szabású vitorlásversenyen egyáltalán nem voltam, úgyhogy én első bálozó vagyok.” - osztotta meg Horváth Zsolt.

Jó szelük volt a versenyzőknek. Ügyesen kellett taktikázni a legénységnek, hogy minél gyorsabban tudjanak haladni. A felnőttek mellett az utánpótláskorúak is megmutatták tehetségüket.

„Nagyon jó volt a pálya. És igaz, hogy spontán jött, de nekem nagyon tetszett ez a hirtelen fordulat a versenyben.” - mondta el Gárdos Abigél.

A hajók gyorsan megtették a Keszthelyi-öböltől a Vonyarcvashegynél található bójáig, majd vissza a kiindulópontig tartó utat. A szervezők szerint minden várakozást felülmúlt az idei verseny.

"Egy könnyen teljesíthető pályát tűzünk ki, ami nem annyira technikás a vitorlázók számára. Ennek ellenére a jó Isten beleszólt a programba és a félszelesnek tűnő pályán bizony voltak rohamos szakaszok is. Úgyhogy azt kell, hogy mondjam, hogy megpróbálta a vitorlázók tudását a pálya.” - összegzett Gárdos Péter, a Keszthelyi Túravitorlás Club elnöke.

Keszthely életében mindig fontos szerepet játszott a vitorlázás. Ennek egyik bizonyítéka, hogy az István a király kupát több évtizede megrendezik.

„Rengeteg olyan ember van, aki nagyon jól vitorlázik és azoknak kell egy-egy ilyen verseny. Ezt nyújtja itt tulajdonképpen évente ez a lehetőség ilyenkor augusztus 20-án is. Úgyhogy azért gratulálok mindenkinek, aki részt vett és hát leginkább a győzteseknek.” - fogalmazott Manninger Jenő polgármester.

Több kategóriában hirdetettek győztest szombaton a kora esti órákban. Hajóosztály és korosztály szerint is dobogóra állhattak a legjobbak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 21. hétfő 18:36 | Keszthely
A versenyt több mint négy évtizede rendezik meg a Keszthelyi-öbölben.
| 2023. aug. 3. csütörtök 15:46 | Keszthely
Harmadik alkalommal hívtak meg budapesti újságírókat, hogy az István, a király Kupát népszerűsítsék.
| 2021. aug. 20. péntek 18:29 | Keszthely
A Keszthelyi Túravitorlás Club által szervezett versenyre a nyugati-medence kikötőiből érkeztek nevezések
| 2023. jún. 8. csütörtök 16:19 | Keszthely
Csörlőztek, csomóztak és élvezték a rangató Balatont a keszthelyi gyerekek.
| 2022. nov. 29. kedd 13:51 | Keszthely
Minden évben november utolsó szombatján tartják meg a Kulcs Kupát, melyen idén mintegy 30 hajó vett részt
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.