+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Díjlovasok versengtek a Georgikonon
2022. augusztus 17. szerda 15:46 - Keszthely
Díjlovasok versengtek a Georgikonon
16. alkalommal rendezték meg a Magyar Imre Emlékversenyt a MATE Georgikon lovardájában. A megmérettetéssel több mint egy évtizede tisztelegnek a Spanyol Lovasiskola főidomárja, a hazai díjlovaglás örökös bajnoka előtt. A két fordulós verseny évről évre egyre népszerűbb.

A díjlovaglás a lovassportok királynője, ugyanakkor a ló kiképzésének egyik módja is. Jó lehetőség a ló szervezetének, adottságainak és természetének megismerésére, valamint az ember és állat közötti bizalmi viszony kialakítására.  

„Nagyszerűen érzem magam, én nagyon szeretek Keszthelyre versenyre járni. Kaposvárról érkeztünk, úgyhogy nem idevalósiak vagyunk, elég hosszú az út. Nálunk rengeteg díjlovas versenyt rendeznek, de én nagyon szeretek ide jönni.” - mondta a Cserénfa Lovas Klub SE versenyzője, Tóth Dorottya.

A programra az ország több településéről is érkeztek lovasok, akik különböző osztályokban versengtek egymással. A díjlovas megmérettetés népszerű Keszthelyen, hiszen a környéken nem lehet máshol ebben a szakágban versenyezni. Az elmúlt években külföldről is jöttek lovasok Keszthelyre.

„Megpróbáljuk azokat a lovas hagyományokat ápolni, amit itt nagyon sokan lefektettek. Részben a Festetics család, aki az egyetemet alapította, részben pedig a névadó Magyar Imre, aki a díjlovaglás örökös magyar bajnoka. Nagyon nagy büszkeségünk, hogy itt dolgozott a lovardában 5 évig. Az ő emlékére rendezzük ezt a versenyt.” - tájékoztatott Dr. Bartos Ádám, a Magyar Imre Emlékverseny versenyigazgatója.

A verseny célja az is, hogy Keszthely lovas hagyományait életben tartsa és a helyi lovassportot élénkítse. Az évek során egyre jobbak lettek a versenykörülmények, fejlődött az infrastruktúra. Keszthely vezetésének is kiemelten fontos a város lovas élete, hiszen ennek hagyományai évszázadokra nyúlnak vissza.       

„Mindig hozzátartozott alapvetően a Festeticsek miatt, és utána nyilván ezt az egyetem is továbbvitte. Egy olyan helyen vagyunk, amely ilyen szempontból történelmileg is hozzá tartozik. Magyar Imrének, a Spanyol Lovasiskola főidomárjának a helyén, ahol élt és dolgozott Keszthelyen.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A Georgikon lovardájában nagyszabású tervek vannak. Szeretnék revitalizálni a kisbéri fajtát és balneoterápiás lovasközpontot hoznának létre.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár