+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Adlerek gurultak be a Fő térre
2022. augusztus 16. kedd 17:52 - Keszthely
Adlerek gurultak be a Fő térre
Adler autósok találkoztak Keszthelyen. A Fő téren több járgányt is megcsodálhattak az érdeklődők. A csaknem 100 éves járművek a saját lábukon gurultak be a belvárosba. A többségüket teljesen felújították a tulajdonosaik, eredeti alkatrészekkel állították helyre az autókat.

Az Adler a II. világháború előtt Németország egyik legismertebb autómárkája volt. Kezdetben évente néhány ezer darabot gyártottak, 1934-41 között azonban több mint 100 ezer Trumpf Junior gurult ki a gyárkapun. 1933-tól az Adler meghódította Magyarországot is. Ma is többen büszke tulajdonosai egy ilyen járgánynak, akik pénzt és energiát sem sajnálnak a felújítására.

„Az utóbbi időben nagyon felmentek az árak, a krómozás és az egyéb olyan elemek, amik ezeket a régi, veterán autókat fenntartották, feltámasztották. Én úgy gondolom, hogy ez egy 5-6 éves tervezet lesz, mire kész lesz az autó, pedig nincsen alapvetően rossz állapotban. A tetejét meg kell javítanunk, mert akkoriban egy bőrtetővel készült, az első lámpák más típusról, illetve az első és hátsó lökhárítók szintén más típusból vannak.” - mondta egy autótulajdonos, Pálházi Patrik.

Az Adlerek több filmben is feltűnnek. Elegáns kivitelüknek köszönhetően nagyon népszerűek, ma például esküvői autóként használják többen. A típusból nem sok van hazánkban, a tulajdonosok is főleg külföldről szerzik be a járgányokat. Az Adleresek jól ismerik egymást, de célul tűzték ki, hogy szervezett formában is többször találkozzanak, illetve járműveiket is megmutassák a nagyközönségnek.

„Ez a klub, ez egy baráti társaság. Tulajdonképpen 3-4 éve vagyunk együtt úgy, hogy mindig fejlődik a klub. Ezt a típust választottuk ki, ez elérhető volt, mert Németországban még mindig elég sok Adler fut úgy, hogy még található, és az alkatrész utánpótlást meg tudjuk oldani.” - tájékoztatott Hideg Árpád, a találkozó főszervezője.

A klubtagok minden évben máshol találkoznak. Az idén Keszthelyre esett a választás, de szeretnének további településekre is eljutni. Ehhez azonban az kell, hogy bővüljön a tagság, és legyenek támogatói is a klubnak. Bár az autók jó része működőképes, sokan mégis szívesebben szállítják azokat trélerrel, ez azonban jelentős összegbe kerül. A márka kedvelőinek célja, hogy az Adlerek funkcionális darabok legyenek, és a járművek szeretete tovább öröklődjön a következő generációnak.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus