+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egész évben adni jó!
2022. augusztus 16. kedd 17:46 - Gyenesdiás
Egész évben adni jó!
Adományozók és pártfogoltak találkoztak a hétvégén a Nagymezőn. Az Egész évben adni jó! elnevezésű projekt keretében egy programokkal, beszélgetésekkel teli napot szerveztek. Közös főzés, műsor, közös játék és tombola is szerepelt a repertoárban. Az eseményen természetesen adományokat is gyűjtöttek.

A gyenesdiási Pusztai Melinda 13 éve segíti a rászorulókat. Kezdetben csak helyi, környékbeli családokkal volt kapcsolata, mára azonban szinte az egész országban vannak pártfogoltjai. Az évek során nagyon sokan álltak mellé, akik anyagilag és lelkileg is támogatják a munkájában. A rászorulók pedig már családtagjukként tekintenek rá.

„Nagyon hálásak vagyunk a Melindának. Nekünk égett le Marcaliban a házunk, a tűzeset után talált ránk. A 13 éves fiammal élek együtt. Támogat bennünket. Támogatott gyűjtéssel, anyagi támogatással, ruházattal, élelmiszer csomagokkal, és lelki támogatásban is részesülünk részéről.” - mondta egy pártfogolt, Csizmadia Ildikó.

A Nagymezőn számtalan nehéz sors megelevenedett. Ugyanakkor a pártfogoltak megmutatták azt is, hogy jól segítve valóban talpra lehet állítani sokakat. Az évek során több segítő is Melinda mellé állt. Ők nem csak anyagi támogatást nyújtanak a rászorulóknak, hanem a különböző akciók megszervezésében és lebonyolításában is segítenek.

„Azt érzem, hogy most, ez a közösség, ami itt összejött, látom azt, hogy kik vannak, kik adnak. Szóval tényleg a legszegényebb embertől a legpénzesebbig, mindenki itt van és nincs kivétel. Nem kivételeznek az emberek, nem minősíti le az egyiket a másik, hogy nekem van, neked nincs. Itt tényleg az egész egy család.” - mondta egy segítő Somogyi-Tóth Andrea.

A munka nagy részét Melinda egyedül végzi. Nagyon sok felajánlást kap, nem csak itthonról, hanem külföldről is. Szeretnék azonban a támogatói kört bővíteni, ezért hoznak létre egy alapítványt. Ebben is nagyon sokan közreműködnek azért, hogy minél több nehéz sorsú családot tudjanak felkarolni. Többen személyes érintettségük miatt is az ügy mellé álltak.

„Személyesen, testközelből ismerem azt, amikor az embernek bizonyos szükségletei – ruha, cipő, élelmiszer – hiányzik. Ifjúkorom és gyermekkorom nem éppen a bőségben telt, ezért szinte szívügyemnek érzem azt, hogy ezt a munkát támogassam teljes szívvel és lélekkel.” - emelte ki Gergye Miklósné, az Egész évben adni jó! Alapítvány alapító tagja.

Az adományozók mindig az aktuális szükségletek alapján segítenek. Most az iskolakezdésre fókuszálnak, táskákat, tanszereket és ruhákat is gyűjtenek. Hosszú távú céljuk, hogy minél több rászoruló családot tudjanak eljuttatni a Balatonhoz.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus