+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A növények is vonzzák a látogatókat a kastélyba
2022. augusztus 1. hétfő 10:03 - Keszthely
A növények is vonzzák a látogatókat a kastélyba
Flóra napi virágvásárt rendeztek a Helikon Kastélymúzeum parkjában. A rossz idő sem vette el a kedvét az embereknek a látogatástól. A pozsgás és egyéb szárazságtűrő növények mellett gyógynövényeket kínáltak a vásárlóknak. Az esős időben a Pálmaházat is sokan nézték meg.

Az eső ellenére is sokan látogatták meg a hétvégén a Helikon Kastélymúzeumot. A parkban található Flóra napi virágvásár kínálatából is többen választottak, amit 10. éve rendeztek meg a kastély területén. Többek között kaktuszok, kövi rózsák, aloe verák és sivatagi rózsák várták leendőbeli tulajdonosaikat. Az árusok az ország több részéről érkeztek. Szupp Vilmos második éve utazott Budaörsről a keszthelyi vásárba, szépszámú növénygyűjteményével.

„Egy pár éve azért kezdünk fellendülni, hála Istennek. Szép, meleg nyaraink vannak, úgyhogy ideális választás lehet egy ilyen negyven fokos hőségriadóban UV-riasztással, amikor a muskátli megsül, általában ide nyúlnak az emberek, hogy kapjanak valamit a teraszra, kicsit zöldet, kicsit színeset.”

A pálmaházat is sokan látogatták meg az esős időben. Az egzotikus növények a mai napig a királyi és főúri életmód részét képező trópusi növényházak hagyományát idézik. A látványkertnek több célkitűzése van. A látogatók a ritkaságok mellett olyan haszonnövényeket láthatnak testközelből, amelyeket nap mint nap használunk. Ezek is a környezettudatos gondolkodásra, a környezetkímélő gazdálkodásra hívják fel a figyelmet. A pálmaház kertjében is csodás látvány tárul az érdeklődők szeme elé. A hibiszkuszok most virágoznak.

„Ha szerencsénk van, akkor a fagyokig fognak virágozni. Nagyon tápanyag és napfényigényes növényről van szó, valamint nagyon szereti a vizet. Ugye a nevében is benne van, hogy mocsári hibiszkusz. Úgyhogy ezen növények szerelmeseinek azt tudom ajánlani, hogy jó napos helyre tessék ültetni és bőven öntözni, meg fogja hálálni.” - ismertette Verkman Bertalan kertészmérnök.

A Pálmaház állandó kiállítása mellett több tematikus programmal is találkozhatnak még ebben az évben a látogatók. Augusztus 11. és 14. között a Festetics Parkfesztiválon virágvásárt, augusztus 19. és 21. között pedig kaktuszkiállítást és vásárt tartanak. Utóbbin magángyűjtők mutatják be ritkaságaikat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
kulisszabejárást és közönségtalálkozót a Pesti Művész Színház Keszthelyen.
 
Turi Török Tibor munkásságát ismerhették meg a Nemzeti Kör könyvklubjának réásztvevői.
 
A héten zajlott az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakoznak intézmények.
 
A keszthelyi nyomozók elkapták a férfit, bíróság előtt kell felelnie tettéért.
 
A Híradó Plusz vendége: Nemes Klára, a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője
 
Befejeződött a Katasztrófavédelem idei szúnyoggyérítési programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus