+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újabb fiatalokat támogat a Keszthely Hazavár
2022. július 29. péntek 18:01 - Keszthely
Újabb fiatalokat támogat a Keszthely Hazavár
Újabb fiataloknak segített a Keszthely Hazavár program. Pénteken két pár írhatta alá az egy évre szóló szerződést, mely kedvezményes lakhatást biztosít nekik. Az ifjak a jövő héten költözhetnek be az ingatlanokba.

A Kossuth utcában található az a bérlakás, amelyet egy évre kaphat meg ez a fiatal pár. Csak a rezsiköltség terheli majd meg a pénztárcájukat. Szalai Vivien és Rónai Roland 8 éve találkoztak, két éve költöztek össze közös albérletükben. Mindketten Keszthelyen dolgoznak. Vivien ápolónő, Roland pedig grafikus. Leendőbeli otthonuk nagyon elnyerte tetszésüket, nem szeretnének rajta semmit sem változtatni.

„Nagyon örültünk neki, hogy egy évig legalább tud nekünk ennyit könnyíteni Keszthely Város Önkormányzata.”

A Keszthely Hazavár program alapfeltétele, hogy a pályázók keszthelyi lakcímmel rendelkezzenek, amit a támogatás lejárta után 5 évig meg kell tartaniuk. Emellett 25 óra önkéntes közösségi tevékenységet kell vállalniuk. A programban 2 önkormányzati tulajdonú belvárosi lakást újított fel teljes körűen és bútorozott be a város.  

A pályázat 2018-ban kezdődött el. A teljes projektre csaknem 200 millió forintot nyer a város, melyből az első lakáshoz jutás mellett tanulmányi, kereseti és rezsitámogatással is segítik a fiatalokat. Az önkormányzat bízik abban, hogy a jövőben is tudják támogatni őket.

„Az a célja, hogy itt tartsuk őket, vagy ide költözzenek a fiatalok. Ugye ehhez keszthelyi lakcímmel kell rendelkezni ehhez a pályázathoz. Itt nagyon olcsón lakhatnak egy ideig, aztán természetesen meglátjuk, hogy milyen támogatási formában lehet őket még segíteni. Vagy másokat, mert nyilván szeretnénk, hogy minél több lakás legyen. Ez egyelőre két lakás, ezek kifejezetten jó állapotúak, tehát azokat választottuk ki, amelyeket szépen fel lehetett újítani és ilyen programokat szeretnénk minél többet.” - osztotta meg Manninger Jenő polgármester.

A szerződéseket pénteken írták alá a nyertes pályázók, akiket egy bírálóbizottság választott ki. Ők voltak azok, akik minden feltételnek megfeleltek. A lakásokat a jövő héten várhatóan kedden vehetik birtokba a párok.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár