+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Módosította a költségvetést a testület Keszthelyen
2022. július 28. csütörtök 15:16 - Keszthely
Módosította a költségvetést a testület Keszthelyen
Rendkívüli testületi ülést hívott össze a keszthelyi önkormányzat a nyári szünet alatt is. A sürgős feladatok miatt volt erre szükség. A legfontosabb téma a költségvetés módosítása volt.

Hét pontot tárgyalt meg a testület a rendkívüli ülésen. Ezeknek a többségét egyhangúan fogadták el a képviselők, néhány esetben fordult elő tartózkodás. A költségvetési rendelet módosítására többek között a Libás Strandon történt fakidőlés vizsgálata miatt is szükség volt. A szakértői vélemény kimondta, a fák egy része érett a kivágásra. Azért, hogy elkerüljék a balesetek lehetőségét, összesen 21 növényt kell eltávolítani a strandon és környékén.  

„Sajnos ma már várhatóan elég drágák lesznek a fakivágások. Erre 12 millió forintot biztosított az önkormányzat az általános tartalékból. És természetesen megragadva a lehetőséget, hogyha már van testületi ülés, akkor már más ügyeket is felvehessünk. Ilyen például, hogy forrást biztosítunk, 15 millió forintot egy járdatisztító kisjármű beszerzéséhez, melyre úgy láttam, hogy nagyon nagy szükség van a városban.” - mondta el Manninger Jenő polgármester.

A testület létrehozott egy ingatlan állagmegóvási alapot is 20 millió forinttal, melyből a legfontosabb helyreállítási feladatokat finanszírozzák. Ilyen lesz például a Balaton utca 17. szám alatti ingatlan, amelyet most kap meg ingyenesen a város az államtól. Ezen azonnali felújítást kell végezni a beázás miatt.

A polgármester beszámolt a Sörház utcában zajló munkálatokról is. A kivitelező arról adott tájékoztatást, a felújítás során találtak egy föld alatti aknát, ennek helyreállítása miatt kellett lezárni az utcát. Várhatóan jövő hét közepétől indulhat meg a forgalom a teljes útburkolat javítással együtt. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
kulisszabejárást és közönségtalálkozót a Pesti Művész Színház Keszthelyen.
 
Turi Török Tibor munkásságát ismerhették meg a Nemzeti Kör könyvklubjának réásztvevői.
 
A héten zajlott az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakoznak intézmények.
 
A keszthelyi nyomozók elkapták a férfit, bíróság előtt kell felelnie tettéért.
 
A Híradó Plusz vendége: Nemes Klára, a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője
 
Befejeződött a Katasztrófavédelem idei szúnyoggyérítési programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus