+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyitotta kapuit a 29. Vonyarci Boros Forgatag
2022. július 28. csütörtök 09:02 - Vonyarcvashegy
Megnyitotta kapuit a 29. Vonyarci Boros Forgatag
Boros forgatag Vonyarcon huszonkilencedszer! A magyar borok kiváló minőségét és világhírűségét jól mutatja, hogy mindig sok vendég van a boros rendezvényeken. A borfesztiválok a Balaton-parton harminc éve ezreket vonzanak. Megnyitotta kapuit a 29. Vonyarci Boros Forgatag. Az öt napos rendezvény hangulatát fokozzák a kulturális és szórakoztató programok.

A Zalaapáti Harmonika Zenekar hangolta az ötnapos kikapcsolódásra a Vonyarci Boros Forgatag nyitónapján a közönséget. Borlovagok és borhölgyek vonultak be a rendezvénytérre, hogy ünnepélyesen is megnyissák a település legnépszerűbb nyári rendezvényét. Pali Róbert Vonyarcvashegy polgármestere beszélt a megnyitón az eltelt egy év sikereiről megköszönve Vonyarcvashegy lakosságának, a vállalkozóknak a közös együttműködést. A Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök-nagymestere Dr Brazsil József méltatta a zalai borosgazdák fáradhatatlan munkáját, aminek eredményeként kerülhetnek a fogyasztók elé a kiváló zalai borok. Zolcsák Miklós görög katolikus lelkész, közös imádság után megáldotta a gazdákat, a rendezvény résztvevőit és áldást kért a Boros Forgatag sikerességéért.Megtelt a tér. Baráti társaságok, családok érkeztek az esti programokra. Kóstolták finom zalai borokat. El is mondták, hogy érzik magukat a hangulatos forgatagban.Hös Tamás a következőt mondta:" Én azt mondom, állandóan itt kellene lakni. Ez a legjobb hely a világon ."

A borházak kínálata mellett ízletes ételek is kerültek az asztalokra. Akadt a vendégek között olyan is, aki a születésnapi vacsoráját falatozta a fesztiválon. "A kedves barátaim minden évben elvisznek engem a születésnapom alkalmából valami különleges helyre, amikor nem mondják meg, hogy hova megyünk, mindig arról van szó, hogy Kirgizisztánba megyünk. Most is Kirgizisztánba mentünk. Elindultunk és itt kötöttünk ki. Úgyhogy ez nekem egy teljes meglepetés volt, hogy ideérkezünk, és teljesen jól érzem magam és köszönöm nekik.- mondta Faragó Zsolt.

Az első pillanattól látható volt, hogy az emberek kikapcsolódásra vágynak. Sokan a szabadságukat is a rendezvényhez igazítják. "Nagy szükségük van az embereknek a találkozásokra. Az ilyen boros, vagy bármilyen rendezvényre, ahol jól érezhetik magukat. Programok vannak, műsorok vannak és találkozhatnak egymással." mondta el Dévényiné Balogh Gyöngyi a  Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke.

A borászok is felkészültek a nagy forgalomra igazodva az idei borfogyasztás trendjéhez. "Az idei trend szerintem, az Irsai Olivér. Elég jól visszaszorította a rozét. Elég sok éven keresztül a rozé, ami számottevő volt a fiataloknak is, most inkább az Irsai az már."- adott tájékoztatást Rádi László borász.

A 29. Vonyarci Boros Forgatag gyermekprogramokkal, koncertekkel és utcabállal várja  a vendégeket öt napon át.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár