+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Omega emlékkoncert Keszthelyen
2022. július 26. kedd 19:56 - Keszthely
Omega emlékkoncert Keszthelyen
Teltházas Omega emlékkoncert volt a Helikon Kastélymúzeum parkjában. A rendezvényen hazánk legkiemelkedőbb művészeinek előadásában, szimfonikus zenekar kíséretével szólaltatták meg az együttes kevésbé ismert dalait. Kóbor János nagyon szeretett volna Keszthelyen egy emlékkoncerttel tisztelegni az elhunyt tagok előtt, ám végül ő is azok közé került, akikről meg kellett emlékezni.

“Naplemente” címmel nagyszabású Omega emlékkoncertet rendeztek a Helikon Kastélymúzeum parkjában. A koncerttel a már elhunyt zenekari tagoknak állítottak emléket. Tisztelegtek Molnár György, Debreczeni Ferenc, Kóbor János, illetve az idén hatvan éves Omega életműve előtt.

Az est során több művész énekelte a legendás együttes ismert és kevésbé ismert dalait. Szabó Győző színész indította a showműsort, aki elmondta: "Ilyen csapatban énekelni… már most összeugrott a gyomrom! Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon nagy dolog Miklósa Erikával, Dolhai Attilával, Király Lindával, Bolyki Balázzsal és mindenkivel, aki ebben részt vesz. Kicsit én “outsider”-nek érzem magam színészként. De a producer-rendező, régi jó cimborám, Krisztián, ő felvetette ezt a kérdést már úgy január magasságában, és akkor ugorjunk bele, próbáljuk ki."

A koncert házigazdája Jordán Tamás, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes művész volt. A zenei hátteret a Bolyki Soul & Gospel Kórus és az Omega Szimfonik biztosította.

Király Linda énekesnő óriási megtiszteltetésnek érzi, hogy ilyen módon lehet részese az Omega-legendának: "Hiába születtünk kint a tesóimmal, azért a szülők mutatták az igazi legendákat, a magyar zenei legendákat. Örülök, hogy részt vehetek… tehát zseniális csapat állt össze. Azt különösen imádom, hogy mindenki a saját stílusvilágát képviseli, és így is összehoz minket ez a zene. Úgyhogy ez egy nagyon különleges alkalom lesz."

Lepés Gábor zeneszerző ötlete nyomán a nagy Omega-opuszok helyett olyan dalokból állt össze a műsor, amelyek kevésbé ismertek. A közönséget magával a hangzással is meglepték. Bolyki Balázs zeneszerző elmondta: "Az Omegától egyáltalán nem volt idegen a szimfonikus zenekari kíséret. Sőt, ők voltak, akik először nagy aparatúrával tudtak dolgozni. Itt mindenképp arra gondoltunk, hogy valamilyen fajta míves munkával összerakjunk ilyen crossover-be érdekes dolgokat: a szinti zenét, a gospel kórust, a vonósokat, tehát a szimfonikus hangzást."

Az Omega emlékkoncert rendezője, producere Velkei Krisztián volt.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
kulisszabejárást és közönségtalálkozót a Pesti Művész Színház Keszthelyen.
 
Turi Török Tibor munkásságát ismerhették meg a Nemzeti Kör könyvklubjának réásztvevői.
 
A héten zajlott az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakoznak intézmények.
 
A keszthelyi nyomozók elkapták a férfit, bíróság előtt kell felelnie tettéért.
 
A Híradó Plusz vendége: Nemes Klára, a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője
 
Befejeződött a Katasztrófavédelem idei szúnyoggyérítési programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus