+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyitott Pincék éjszakája
2022. július 25. hétfő 19:09 - Rezi
Nyitott Pincék éjszakája
Jó hangulat, jó bor a rezi szőlőhegyen. Harmadszor várták a Nyitott pincék éjszakáján a borosgazdák a borkedvelőket, kirándulókat. A jó bor mellé finom falatok, programok is jártak.

Engedik a szódát ebben a rezi pincében. A forró nyári napon jól jött egy hideg fröccs. Sokan választották programnak a Nyitott pincék éjszakáját a szőlőhegyen. Nem csak a helyiek  töltötték szívesen a szabadidejüket a hangulatos pincéknél de a turisták is. Szegediek vagyunk, és ott van egy borfesztivál, ahol voltak Reziből kiállítók és akkor felhívták a figyelmünket, hogy itt ilyen is van. Nekünk az a nagy szerencsénk, hogy pont most nyaralunk itt. És eljöttünk és csoda borokat iszunk itt."- mondta Gál Gabriella.

A turisták egyre inkább az élményalapú utazásokat keresik, korábban ismeretlen dolgokat próbálnak ki. Ezért is gondolták Reziben a borászok, hogy egy programot építenek fel a bor jegyében. "Pár évvel ezelőtt több borászat is alakult itt Reziben és a gazdák saját maguk kezdeményezték, hogy a nagyközönség számára is ismertté váljon ez a gyönyörű természeti környezetű szőlőhegyünk, a vendégszeretetünk, a kiváló boraink, a gasztronómiánk és ennek érdekében létrejött a Nyitott pincék éjszakája rendezvény. Ennek különlegessége, hogy a gazdák saját maguk szervezik ezt a rendezvényt, saját maguk biztosítják a programokat."- mondta el Tafotáné Cserép Gabriella művelődésszervező.

A program jó hangulata vitte a hírét is. Beigazolódott Reziben a mondás. A jó bornak valóban nem kell cégér. Az ország minden részéből érkeztek a borospincékhez. Ez a pár Győrből kirándult Rezibe. "A barátnőm találta ezt a programot. Nagyon tetszik. A bor is hihetetlen jó és aztán a környék, meg…csoda!."- nyilatkozott Czitkovics Ákos.

A gasztro-turizmus vendégkörének alapvető igénye ma már nemcsak az ízletes ételek fogyasztása hanem a borok változásokhoz igazodó megismerése is. Farkas Ottó szerint:"Egy érdekes trend van most a világban. Jellemzően nem is a borászok határozzák meg, hogy milyen bort szeretnek a vendégek, hanem gyakorlatilag a piac mutatja meg, hogy milyen borokat kell készíteni. Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy van egy ugyanolyan trend, mint a ruházatban is . Változik folyamatosan évről-évre. Ezelőtt- ha emlékeznek- 7-8 évvel ezelőtt a nagy barrikolt vörösborokat keresték a vendégek. De ez nagyon gyorsan megváltozott és jöttek az ilyen könnyed borok mint a rozé, Irsai, Cserszegi fűszeres. Ezek nagyon divatosak lettek. "

A jó rezi borok mellé rétes, zalai dödöllét is adtak. Volt olyan hely,ahol stílusosan  a házi késztésű sajtokat kínáltak. A 3. Nyitott pincék éjszakáján 5 gazda várta boraival, jó zenével és ízletes falatokkal a vendégeket Reziben.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus