+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Határvadász képzésre várják a jelentkezőket
2022. július 21. csütörtök 16:11 - Magyarország
Határvadász képzésre várják a jelentkezőket
Határvadászképzésre várja a jelentkezőket a rendőrség. A fokozódó illegális migrációs nyomás megfékezéséhez van szükség több emberre. A szerződéses határvadászok az alapilletmény mellett szolgálati, idegennyelv-tudási, éjszakai valamint készenléti pótlékot is kapnak.

2014-től folyamatosan érzékelhető az illegális bevándorlók jelenléte a határnál. Az egyre erőszakosabb migránsok mára már sok esetben figyelmen kívül hagyják a rendőri figyelmeztetést, de dobálják is az egyenruhásokat. A rendőrség ezért döntött úgy, hogy meg kell erősíteni a határvédelmet szerződéses határvadászokkal. 23 századot hoznak létre 5 megyében.

„Jelen pillanatban a statisztikai adatok szerint 117.000 behatolni vágyónak a megakadályozásának a kísérletét akadályozta meg a rendőrség. Ez egy nagyon komoly szám. Több mint 860 büntető eljárás folytattunk már le ebben az évben, amelyeket kifejezetten embercsempészekkel szemben kezdeményeztünk. A tavalyi évben 123.000 volt az a feltartóztatási szám, ami előtte 117 volt, tehát most látszik a számokból, hogy sokkal több lesz.” - mondta el Dr. Tarcsa Csaba rendőr vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka.

Az első ütemben 2200 szerződéses határvadászt képeznek ki, a második ütemre ez 4000 főre egészül ki. A vizsga után a jogviszony határozott idejű szerződéssel jön létre 3 évre, ezt további három évre egy alkalommal lehet meghosszabbítani.  

„A felvételi eljárás keretében a rendőr-főkapitányságok területén felvételiztető csoportokat hoztunk létre a mielőbbi, illetve a gyors felvételi eljárások lebonyolítása érdekében. A jelentkezés benyújtását követően a pályázók esetében egyből megkezdjük az egészségügyi, pszichikai és a fizikai vizsgálatok lebonyolítását. A folyamat a Nemzeti Védelmi Szolgálat életvitel ellenőrzésével zárul.” - ismertette Dr. Pozsgai Zsolt rendőr vezérőrnagy, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes.

A szerződéses határvadászképzésre minden 18 és 55 év közötti magyar állampolgárságú, büntetlen előéletű, legalább alapfokú iskolai végzettséggel rendelkező személy jelentkezhet. A dokumentumokat postán, webes felületen vagy személyesen is be lehet nyújtani a 160 órás képzésre. Erről további információt a rendőrség honlapján lehet találni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus